USKORO POBOLJŠANA VERZIJA

Google Maps uvodi novu opciju, evo kako će vozačima pomoći pri štednji goriva

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Google Maps uvodi novu opciju, evo kako će vozačima pomoći pri štednji goriva
19.07.2022.
u 23:10
Najnovija beta verzija Google Mapsa uvodi izbornik u kojem korisnik bira motor svojeg vozila te optimizira rutu za minimalnu potrošnju
Pogledaj originalni članak

Google Maps uvodi novu opciju koja će pomoći vozačima pri štednji goriva. Naime, Google je  prošle godine počeo nuditi alternativne načine navigacije vozila gdje umjesto najkraćeg putovanja nudi rute koje su učinkovitije za potrošnju goriva i okoliš.

No, problem je što različita vozila troše gorivo na drugačiji način. Dok benzinci zauzimaju najveći udio u američkom voznom parku, na cesti su se počeli pojavljivati sve brojniji hibridni, električni motori, a tu su i dizelaši, piše https://9to5google.com/

Najnovija beta verzija Google Mapsa pokušat će riješiti taj problem uvođenjem izbornika u kojem korisnik bira motor svojeg vozila te optimizira rutu za minimalnu potrošnju. Izbor motora nalazit će se u upitniku za navigaciju, kao i u postavkama aplikacije.

Nove opcije će postati dostupne tijekom idućih par tjedana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.