Promo

Fiesta je opet europski najdraži mali auto

Foto: Ford
Fiesta je opet europski najdraži mali auto
VL
Autor
PR Članak
04.02.2016.
u 12:37
Pogledaj originalni članak

Ford Fiesta je opet prošle godine bila broj 1 najprodavaniji mali auto u Europi, čineći ju najprodavanijim malim autom u Europi četvrtu godinu zaredom

Kupci su kupili 314,432* Fiesta u Europi 2015-e, u usporedbi s 309,120 od prošle godine (povećanje od 2 posto) nakon što je Ford uveo značajne nadogradnje.

„Kupci malih auta će pronaći što traže u Fiesti, bilo to ušteda goriva ili 82 g/km CO2 ** ili izvedbu koja je osvajala nagrade Fieste ST,“ rekao je Roelant de Waard, podpredsjednik marketinga, prodaje i usluga za Ford Europa.

*JATO Dynamics rezultati se baziraju na informacijama pruženim od JATO Consult, ugovorena usluga savjetovanja za kompaniju. Brojke se baziraju na 30 europskih zemalja. Za više informacija, molimo posjetite www.jato.com.

**Deklarirana potrošnja goriva/energije, emisije CO2 i električni rang se mjere u skladu s tehničkim uvjetima i specifikacijama European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 po zadnjem ispravku. Potrošnja goriva i emisije CO2 su specificirane za vrstu vozila, ne za pojedinačan auto. Standardna testna procedura koja se primjenjuje omogućuje usporedbu između različitih tipova vozila i različitih proizvođača. U dodatku uštedi goriva auta, ponašanje u vožnji kao i drugi ne tehnički faktori igraju ulogu u ustanovljavanju potrošnje goriva/energije auta, emisija CO2 i električnog ranga. CO2 je glavni staklenički plin odgovoran za globalno zatopljenje. 

Pogledajte na vecernji.hr