nesretni pregled 2014.

Facebook korisnicima: Ispričavamo se zbog 'Year in review'

Foto: Facebook-profil Julianne Smolinski
Facebook korisnicima: Ispričavamo se zbog 'Year in review'
30.12.2014.
u 14:41
Pregled koji je svakog trebao podsjetiti na lijepe trenutke mnogima je obrisao osmjeh s lica
Pogledaj originalni članak

Facebook je ovih dana uputio ispriku svim korisnicima zbog programa koji omogućuje pregled najpopularnijih osobnih fotografija iz 2014., a koji bi svakoga trebao podsjetiti na najbitnije i vesele trenutke u prethodnoj godini.

Kako se ''Year in review'' generira automatski, odnosno po broju klikova, mnogi korisnici bili su prisiljeni suočiti se s neugodnostima koje su proživjeli, a kojih se nevoljko prisjećaju, piše BBC. To uključuje i fotografije bivših bračnih partnera, prirodnih katastrofa ili umrlih članova obitelji, što je posebno istraumatiziralo korisnika Erica Meyera kojeg je Facebookov ''okrutni'' algoritam podsjetio na preminulu šestogodišnju kći.

– Godišnji pregled stalno se pojavljuje na mojoj stranici. To nije dobra stvar za nekoga tko je u 2014. godini doživio loša iskustva – kazao je Meyer. S neugodnostima se susrela i Julianne Smolinski. Nju je algoritam suočio s fotografijom požara. Naime, ranije ove godine snimila je goruću kuću svoga partnera.

S njima se slaže i Facebookov produkt menadžer Jonathan Gheller koji je poručio da dizajn mnoge korisnike čini sretnima, ali i da treba raditi na njegovu poboljšanju kako se ovakvi primjeri ne bi ponovili.

>>Objavio provokativni status na Božić, a onda je krenula lavina...

>>Prošla tužba protiv Facebooka, svakom će korisniku platiti 10.000 dolara?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.