počinje testiranje

Daimlerovi kamioni bez vozača uskoro na njemačkim cestama

Foto: Daimler
Daimlerovi kamioni bez vozača uskoro na njemačkim cestama
26.07.2015.
u 18:37
Uvjereni smo kako ćemo dobiti dozvolu za testiranje na njemačkim cestama u sljedećih nekoliko tjedana, kaže član izvršnog odbora Daimlera Wolfgang Bernhard
Pogledaj originalni članak

Njemački proizvođač automobila Daimler planira testirati kamione bez vozača još ove godine, potvrdio je član izvršnog odbora te tvrtke Wolfgang Bernhard, piše Reuters.

– Uvjereni smo kako ćemo dobiti dozvolu za testiranje na njemačkim cestama u sljedećih nekoliko tjedana – rekao je.

Prvi samovozeći kamioni bit će testirani u sjedištu Daimlera Baden-Wuerttembergu, a proizvodnja je započela još prije dvije do tri godine.

– Mi smo vodeći u ovim tehnologijama i sami smo u tome – rekao je Bernhard osvrćući se na Apple i Google koji se također pokušavaju pozicionirati u proizvodnji samovozećih automobila.

>> Vozač odmara, a šleper s plavim svjetlima vozi sam

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KO
kolateral77
20:03 26.07.2015.

najbolje bez ljudi. sačuvaj me bože

Avatar borbeni
borbeni
00:18 29.07.2015.

E da ti se bar probusi guma :-)

MO
morenocro
21:20 28.07.2015.

I kome ću ja hebati ..ater kad napravi kolonu ili se dogodi neka nesreća?!!