ŽENEVA

Audi R8 druge generacije - 610 konja i 3,2 sekunde do stotke

Foto: Audi
Audi R8
Foto: Audi
Audi R8
Foto: Audi
Audi R8
03.03.2015.
u 09:41
Novi R8 slijedi put koji je zacrtala prva generacija, predstavljena 2006. godine
Pogledaj originalni članak

Otkrivena je jedna od najvećih premijera ovogodišnjeg salona automobila u Ženevi - Audi R8 druge generacije. Njemački dvosjed dolazi s 5,2-litrenim V10 motorom od 610 konja, što mu omogućuje ubrzanje do stotke za 3,2 sekunde i najveću brzinu od 330 km/h.

Novi R8 slijedi put koji je zacrtala prva generacija, predstavljena 2006. godine. Međutim, kako je istaknuo Audijev šef za tehnološki razvoj Ulrich Hackenberg, svaka komponenta u dvojki je ili obnovljena ili potpuno iznova konstruirana.

Audi je potvrdio i postojanje nove električne platforme za model R8 e-tron, koji će se prodavati u ograničenim serijama na odabranim tržištima.

Audi je u Ženevi predstavio i Q7 e-tron, dizelsko-električni plug-in hibrid sa sedam sjedala i pogonom na sva četiri kotača, kao i Prologue Avant, koncept karavana budućnosti.

>> Geneva Auto Show danas otvara vrata, očekuje se 150 premijera

>> Osvježeni DS5 prvi put bez Citroënova znaka na nosu

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.