UREDI U ZG I OS

Američki RealNetworks preuzeo tim zagrebačke tvrtke Pet minuta

Foto: Promo
Američki RealNetworks preuzeo tim zagrebačke tvrtke Pet minuta
15.04.2014.
u 14:56
Hrvatski tim softverskih inženjera i dizajnera surađivao je na razvoju mobilnih aplikacija RealPlayer Cloud
Pogledaj originalni članak

Američka tehnološka kompanija RealNetworks, poznata po softverskim proizvodima kao što su RealPlayer i RealDownloader, preuzela je tim zagrebačke tvrtke Pet minuta, koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija. RealNetworks je osim u Zagrebu najavio i otvorenje ureda u Osijeku.

Hrvatski tim softverskih inženjera i dizajnera surađivao je na razvoju mobilnih aplikacija RealPlayer Cloud, koji trenutno broji više od milijun aktivnih korisničkih računa u samo šest mjeseci od predstavljanja na tržištu.

"Real je godinama surađivao s tvrtkom Pet minuta kao vrijednim partnerom u razvoju mobilnih usluga," izjavio je Jeff Chasen, potpredsjednik tvrtke RealNetworks zadužen za razvoj softvera i proizvoda.

"Ovom akvizicijom smo okupili talentirane ljude koji za Real predstavljaju temelj snažnog tima za razvoj mobilnih rješenja u Hrvatskoj. Već u ovom trenutku zapošljavamo te se nadamo brzom proširenju tima. Uz zapošljavanje kvalificiranih programera mobilnih aplikacija, u potrazi smo za inženjerima s iskustvom u tehnologijama kao što su HTML5 i JavaScript."

>> Nova aplikacija: Svakim odlaskom u teretanu možete zaraditi novac

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.