NA PREKRETNICI Neizvjesna sudbina turističke tvrtke

Agencija u Slunju nema što ponuditi turistima!

26.03.2009.
u 17:23
Pogledaj originalni članak

SLUNJ – U sadašnjim okolnostima ne postoje razlozi za nastavak rada Turističke agencije Slunj d.o.o., jer kroz dosadašnje poslovanje nije pokazala mogućnost samostalnog funkcioniranja i rada.

Nismo još spremni
Takav stav zauzelo je Gradsko poglavarstvo, ali se donošenje konačne odluke o sudbini Turističke agencije odgađa dok se ne dobije mišljenje Turističkog vijeća Turističke zajednice Slunj. Takva je odluka izazvala različite reakcije, jer grad Slunj svoj razvoj, uz ostalo, temelji i na turizmu. Očekivalo se da će osnivanjem takve tvrtke napokon doći i očekivani turistički rezultati, jer potencijala ima. Međutim, sada se došlo do toga da je u pitanju daljnji rad agencije.

– Najprije se trebaju stvoriti uvjeti za rad turističke agencije. Ona mora imati nešto čime raspolaže, a mi nemamo što prodavati. Ideja je odlična i sigurno je da možemo živjeti od turizma, ali trenutačno nismo spremni za agenciju – ističe direktorica Turističke agencije Marica Turkalj. To najbolje potvrđuje i slučaj prekrasnih slunjskih Rastoka, koje obilaze brojni turisti ‘naoružani’ aparatima i kamerama.

Sa čime u novu sezonu?
Zašto bi koristili agencijske usluge i platili usluge stručnog vodiča kada mogu sve obaviti u vlastitu aranžmanu. Isto tako, turistička agencija može organizirati programe kakve hoće, ali nema gdje smjestiti goste, jer nema hotela.

– Sa čime idemo u ovu sezonu kada se upravo od turizma očekuje da ublaži posljedice nastale krize? Nismo osposobili Turističku zajednicu, a ni agenciju kao profitabilnu organizaciju – nezadovoljan je Mile Turkalj, gradski vijećnik i direktor slunjskog Korduna.

Gradonačelnik Ivan Bogović kaže da će se održati još jedan sastanak da bi se donio zaključak o daljnjem djelovanju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr