Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVANGELINE LILLY

Za seksi glumicu Peter Jackson izmislio je ulogu u Hobitu

Evangeline Lilly
Foto: Promo
1/6
21.12.2014.
u 18:15

Vilenjakinja Tauriel iz "Hobita: Bitka pet vojski" iz rodne Kanade preselila se na Havaje gdje živi s dečkom i sinom Kahekilijem,

Pripremajući se za ulogu neustrašive vilenjakinje Tauriel, središnjeg ženskog lika u "Hobitu: bitka pet vojski", koji se prvi put pojavljuje u prethodnom filmu "Hobit: Smaugova pustoš", Evangeline Lilly nije željela gledati "Gospodare prstenova" i učiti od Cate Blanchett i Liv Taylor koje su utjelovile vilenjakinje Galadriel i Arwen.

Zbog vize umalo ostala bez uloge

– Tauriel je potpuno drugačija vilenjakinja od Galadriel i Arwen. One su eterične i ljupke, a Tauriel je ratnica, ona pripada redu vilenjaka Silvan koji su, kako ih je opisao Tolkien, manje mudri i opasniji od vilenjaka koje smo upoznali u "Gospodarima prstenova". Tauriel ima nešto više od šesto godina, a njeno ime znači kći šume – opisuje 35-godišnja Evangeline.

Najveći izazov u pripremama za rolu bio joj je naučiti se kretati lagano, skoro lebdeći po zraku, kao vilenjakinja. Taj lik potpuna je suprotnost Kate Austen koju sam šest godina igrala u seriji "Izgubljeni". Ona je bjegunka, muškobanjasta kršiteljica zakona, lik koji ne može biti veća suprotnost od vilenjaka.

Na setu serije "Izgubljeni", kad bi redatelj viknuo akcija, ja bih se automatski pogrbila, a na setu "Hobita" na uzvik akcija morala sam povući ramena unatrag, podići bradu i uvući trbuh – objasnila je 35-godišnja glumica. Njezina lika nema u Tolkienovim knjigama, ali Peter Jackson želio je u filmovima pojačati plejadu ženskih likova, a Tauriel je osmislio upravo za Evangelinu koju je upoznao prije deset godina na dodjeli nagrada Zlatni globus.

– Peter mi je tada rekao: "Da sam te upoznao prije nego što sam snimio "Gospodare prstenova", učinio bih te vilenjakinjom". To mi je slomilo srce jer odmalena obožavam "Gospodare prstenova"! Pomislila sam da se moj san neće ostvariti i da nikad neću biti vilenjakinja. U isto vrijeme ta me Peterova rečenica slomila i bila mi je kompliment. I onda se dogodio ludi preokret sudbine, osam godina poslije nazvao me i pitao: "Želiš li glumiti vilenjakinju ratnicu u 'Hobitu'" – ispričala je Lilly.

U vrijeme kada je upoznala Jacksona Evangeline je zbog uloge u "Izgubljenima" bila proglašena najvećom novom TV zvijezdom. Na audiciji za seriju prožetu mistikom i fantastikom izabrana je među 75 žena, ali bez uloge je umalo ostala jer u rodnoj Kanadi nije mogla dobiti radnu vizu za SAD. Viza joj je bila odobrena nakon 20 pokušaja te je na snimanje na Havajima došla s danom zakašnjenja.

Bila je mehaničarka

Na setu je upoznala svog sadašnjeg partnera, asistenta i producenta Normana Kalija, no romansu su počeli tek prije četiri godine jer je glumica od 2004. do 2009. bila u vezi s kolegom iz "Izgubljenih" Dominicom Monaghanom. Prije toga godinu je dana bila u braku s kanadskim igračem hokeja Murrayem Honeom. Na kraju je shvatila da je duhoviti rekreativni sportaš, Havajac Norman Kali ipak onaj pravi, odselila se k njemu na Havaje i prije tri godine rodila sina Kahekilija što na havajskom znači – grom.

– Vrlo sam izbirljiva kada je o muškarcima riječ. Na muškarca koji me jako privlači naletim otprilike svakih pet godina – rekla je zgodna brineta jednom prilikom. Sina je na svijet donijela kod kuće, a porod je trajao 30 sati. Na rodiljskom dopustu bila je svega tri mjeseca jer je morala početi snimati film "Hobit: Neočekivano putovanje". "Mrljica" u Lillynoj karijeri je snimanje TV reklama za vruću liniju koje su se prikazivale i nakon što je s hit serijom "Izgubljeni" postala svjetski poznata. No, Evangeline je tijekom života navikla raditi svakojake poslove pa je tako prije nego je počela obilaziti glumačke audicije bila konobarica, stjuardesa i mehaničarka zadužena za mijenjanje ulja na velikim kamionima.

>>Ian u svojem dnevnom boravku čuva Gandalfove šešir i mač, a Cate si priželjkuje Galadrielinu mudrost

Komentara 1

IV
ivos
23:35 21.12.2014.

Pa draga "novinarko" ako već prepisujete članak, morali bi znati da se zove "Gospodar prstenova" a ne "Gospodari prstenova"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije