Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"X Factor Adria"

Huljić: Za uspjeh nije dovoljan talent, ali ne tražimo ni izgled poluprostitutke

tonči huljić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
06.05.2015.
u 12:04

Splitski kompozitor govori o putu do zvijezda, kandidatima iz showa i povijesti glazbe

Iz tjedna u tjedan situacija u showu "X Factor Adria" koji se prikazuje na RTL-u postaje sve napetija. Ispadaju kandidati za koje su gotovo svi bili sigurni da će proći dalje, a prolaze oni koji su vrebali iz sjene. Veliku ulogu u toj neizvjesnosti imaju članovi žirija koji biraju kome će pružiti šansu da uđu u finale. U emisijama koje nose naziv "Kuća sudaca", mentori – Željko Joksimović, Massimo Savić, Tonči Huljić i Aleksandra Kovač – morali su od šestero kandidata iz svoje grupe izabrati troje najboljih. Koga je Splićanin Tonči Huljić izabrao, tek ćemo vidjeti, ali zadatak mu nije bio nimalo jednostavan.

– Naš je cilj usmjeriti kandidate i pokazati im u kojem smjeru ih mi vidimo. Nakon toga s njima rade stručnjaci pa oni koji imaju talent da rade po našim uputama idu dalje. Ostali lete van. Nažalost, show je takav. Međutim, do nas su već došli kandidati koji su zamalo gotov proizvod, nedostaju im samo neke finese – kaže Huljić.

Savršeni Mercury

Iako je u glazbenim krugovima poznat kao lovac na talente, Tonči kaže kako ipak treba zagrebati malo dublje da bi se prepoznalo tko ima taj famozni x faktor. – Teško baš na prvu loptu možete otkriti je li netko megatalentiran. Doduše, kod nekih ljudi, čim izađu na pozornicu, vidite da imaju nešto posebno, pa onda ostane samo pitanje zna li ta osoba i pjevati, ali u pravilu uvijek treba pročeprkati da se vidi što stoji iza tog prvog dojma – kaže Splićanin.

Što je uopće x faktor ovisi o percepciji pojedinca, ali Tonči je uvjeren da samo talent nije dovoljan da bi se uspjelo.

– Nažalost, tako je! Danas je glazba industrijalizirana, traže se i neke druge stvari osim talenta. Kada bih morao malo kopati po prošlosti i prisjetiti se tko je imao sve – i talent i x factor – onda bi to zasigurno bio Freddie Mercury. I s deformacijom zubi i s ponašanjem koje je bilo na granici karikature, savršeno se uklopio u izvrstan glazbeni proizvod. Kad tako visoko postavite standarde, onda vam se sve drugo čini bez veze. Od mlađih izvođača Rihanna ima glazbeni gard koji je po mom ukusu – otkriva glazbenik, pa nastavlja:

Stao u obranu kolege

– Danas je u prvom planu industrija bez pokrića, površnost koja se brzo mijenja. Svakih šest mjeseci mijenjaju se linije automobila, linije mobitela, pa tako i ukus publike. Ne možemo se maknuti od te površne robe kada je sama publika traži. S tom mišlju pristupamo i mi, članovi žirija. Možemo birati, prihvatiti nešto trajnije, čemu treba dugo da se otvori ili izabrati nešto što bi vrlo brzo procvjetalo – ističe Huljić.

Proteklog tjedna na udaru kritika našao se Željko Joksimović, koji je dvojici kandidata sugerirao da moraju na dijetu. Iako su mnogi obožavatelji showa komentirali da Joksimoviću takve izjave ne trebaju te da nisu primjerene, Tonči Huljić stao je u obranu kolege.

– Nećemo se zavaravati! Bitno je kako netko izgleda, a priče o Adele možemo ostaviti sa strane. Da mi dođe neki kandidat i pjeva kao Adele, ne bi me zanimalo kako izgledala. Ali nama češće dođu ovi koji izgledaju kao Adele, ali ne pjevaju kao ona. Ne tražimo mi misice i mistere jer i takvi su kandidati isprazna priča. Ne tražimo ni izgled poluprostitutki, ali je bitno da dobar glas bude nekako usklađen s izgledom. I što reći nekom kandidatu koji se, ne znam kako se drugačije izraziti nego, ne brine o sebi? Odlučili smo biti iskreni i stvari nazvati svojim imenom. Da Željko nije rekao komentar o izgledu, rekao bih ga ja. I normalno da sam stao u obranu kolege. Za razliku od drugih showova, mi smo emisija u kojoj članovi žirija čuvaju leđa jedni drugima – odlučno kaže Splićanin. A na pitanje koja mu se nacija čini kao nacija slavuja s obzirom na to da u natjecanju sudjeluju Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija, Tonči odgovara:

– Čini mi se da je "X Factor" natjecanje u kojem pobjeđuju Makedonci. U prvoj sezoni pobijedio je Makedonac, a bome i sad imaju izvrsnih kandidata. Izgleda sa su u toj maloj zemlji svi raspjevani.

>>Obožavatelji ljutiti jer je Joksimović ostavio Ivu, a izbacio Antoniju!

>>Hrvati u X Factoru: Tko preživi kuću sudaca, nastupa u emisiji uživo

Komentara 9

DO
doktor1
12:17 06.05.2015.

Kako je onda Severina uspjela??? Totalni antitalent a izgled upravo odgovara ovom što (kao) ne tražite.

Avatar Bell940
Bell940
13:06 06.05.2015.

izgled prostituke nije dovoljan mora to i biti :)

DU
Deleted user
12:24 06.05.2015.

Kaj je to poluprostitutka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije