Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 69. godini

Preminula američka glumica Holly Woodlawn

Holly Woodlawn
Foto: Screenshot
07.12.2015.
u 11:55

Jedna od muza Andyja Warhola, umrla je u nedjelju u 69. godini u Los Angelesu nakon borbe s rakom mozga i jetre

Transrodna američka glumica Holly Woodlawn, koja je bila inspiracija za Lou Reedov hit "Walk on the Wild Side" i jedna od muza Andyja Warhola, umrla je u nedjelju u 69. godini u Los Angelesu nakon borbe s rakom mozga i jetre, pišu američki mediji.

Trenutak kada Holly, pravim imenom Haroldo Danhakl, napušta rodni Puerto Rico i autostopom odlazi u Miami opjevao je američki glazbenik Lou Reed u pjesmi "Walk on the Wild Side". 

Nakon preseljenja iz Miamija u New York, susreće Warhola, mijenja ime u Holly Woodlawn te sedamdesetih godina prošlog stoljeća postaje jedna od njegovih superzvijezda. Ime Holly odabrala je po junakinji filma "Breakfast at Tiffany's".

>>Umrla filmska diva iz zlatnog doba Hollywooda

Ključne riječi

Komentara 1

IP
Ivan Pavao III
07:00 08.12.2015.

Bravo! Niste nam zaboravili priopćiti da je umrla Holly Woodlawn, ali se nesjetiste ni riječ napisati da jučer bila petnaestogodišnjica smrti nekog Vlade Gotovca. Divota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije