Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medvjedić PAddington

Plišani simbol Britanije u kinima zarađuje milijune

Medo
21.12.2014.
u 07:50

Avantura idealna za obiteljski odlazak snimana je u Kostariki i u Londonu, a Nicole Kidman je ulogu zlice u njemu prihvatila samo zato da si ostvari dječju želju da medu upozna uživo

Svaki Britanac koji drži do tradicije kao mali je uspavljivan uz priče o medvjediću Paddingtonu u ruci držeći njegovu plišanu inačicu, simbol zemlje i omiljeni turistički motiv.

Medo je konačno dobio i film "Medvjedić Paddington", toliko popularan da je na kinoblagajnama zaradio već 27 milijuna dolara, a od 18. prosinca može se gledati i u hrvatskim kinima. Film prati avanture mladog peruanskog medvjeda koji putuje u London u potrazi za domom. Izgubljen i usamljen na stanici, Paddington se zabrine da gradski život nije kakvim ga je zamišljao – dok ne upozna obitelj Brown koja mu ponudi čaj, ali i ime i krov nad glavom.

I baš kad se čini da mu se sreća osmjehnula, uoči ga muzejska stručnjakinja za prepariranje egzotičnih životinja (Nicole Kidman) kojoj je on kao rijetka vrsta peruanskog medvjeda posebno zanimljiv. Nakon uvodnog snimanja u Kostariki u travnju 2013., snimanje filma nastavljeno je u Londonu i trajalo je 51 dan. Lik Paddingtona snimljen je u potpunosti digitalno u CGI tehnologiji, dok je na setu zbog lakše orijentacije glumaca medvjedića glumio štap.

Nicole Kidman svima na setu ispričala je da je kao mala sanjala da kod kuće ima živog Paddingtona pa je ulogu zlice u filmu prihvatila jer je to najbliže ostvarenju te dječje želje. Ne bi li se što bolje uživjela u ulogu, išla je na tečaj taksidermije iako je aktivna u borbi za prava životinja, ali i na tečaj bacanja noževa. Scenarij je temeljen na knjizi "Medo Paddington" Michaela Bonda iz 1958. koja je prerasla i u istoimeni televizijski serijal prodan u više od 35 milijuna kopija i preveden na 40 jezika.

Film je idealan uz božićne blagdane, a dio domaće zarade od kinoulaznica izdvaja se za humanitarnu akciju "Svi za medu" u sklopu koje se lokalnim dječjim bolnicama daruju medvjedići koji djeci mjere temperaturu tijela.

Komentara 1

IK
ikonoklast
10:55 21.12.2014.

ja imam takva dva mala i danas vrijede svaki oko 3000 ojra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije