Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA PRIJESTOLJA U BLOKADI

Slavni pisac priznao: Promašio sam sve rokove! Jedino sam ja kriv, a ne znam ni kad ću završiti knjigu

martin
Foto: Facebook
02.01.2016.
u 11:33

Pisac je za neplanirano kašnjenje okrivio brojne obaveze - putovanja, druge projekte, ali i obiteljski život

Autor George R. R. Martin objavio je kako šesta knjiga iz njegovog globalno popularnog ciklusa "Pjesma leda i vatre" još nije napisana do kraja. 

Nagađalo se kako će pisac svoj najnoviji roman "Vjetrovi zime" poslati u tiskaru do kraja prošle godine, ali to se na žalost milijunske armije obožavatelja ipak nije dogodilo. Martin je i inače poznat po sporom pisanju, odnosno propuštanju rokova. O tome se i sam znao našaliti, no sada se osjetio dužnim pa je sa fanovima i cijelim svijetom podijelio dugačko pismo o stresu rokova.

- Vjerujte mi, ne pruža mi ni najmanje zadovoljstva napisati ove riječi. Razačarani ste i u tome niste jedini - napisao je Martin svojim fanovima. 

- Razočarani su i moji urednici  i izdavači, HBO je razočaran, moji agenti, strani izdavači i prevoditelji... no nitko nije razočaran više od mene. Već mjesecima nisam želio ništa više od toga da mogu reći:  "Završio sam i isporučio 'Vjetrove zime' prije posljednjeg dana 2015."
No, roman još nije napisan.

- Malo je vjerojatno i da će biti dovršen sutra ili sljedeći tjedan. Da, puno je toga dosad napisano. Stotine stranica. Deseci poglavlja. Ali još je toga ostalo za napisati. Još sam mjesecima daleko od cilja... i to ukoliko će s pisanjem sve ići kako treba - piše Martin, objašnjavajući kako ga čeka i niz prepravaka i poliranja već napisanog.  

Martin je originalno planirao roman objaviti prije no što se sredinom ove godine počne emitirati šesta sezona serije "Igre prijestolja". Za kašnjenje okrivio je brojne obaveze - putovanja, druge projekte, ali i obiteljski život.

- Nemam isprike. Ne mogu kriviti nikoga. Ni urednike ni izdavače, ni HBO, ni Davida Benioffa ni Dana Weissa. Ja sam kriv, ali se trudio i dalje se trudim - zaključio je Martin. A fanovima ne preostaje drugo nego naoružati se strpljenjem i do daljnjega dalje čekati.

>> Moje futurističke kostime nose u hit-filmu Igre gladi

Komentara 7

DU
Deleted user
12:20 02.01.2016.

"igre gladi"? Novinar je malo.pobrkao lončiće uslijed viška pive? Igra prijestolja!!! Igra gladi je filmski serijal, sumpora mu kiselog i slatkog.

DU
Deleted user
12:48 02.01.2016.

Kako je ovaj svijet postao bezobziran, Rokovi za završetak knjige? Čisti biznis, a umjetnosti ponajamanje. Treba ima para! Čitatelji isto nemaj što drugo raditi pa čekaju klada će knjiga biti gotova. Ne bi se čudio da već spavaju pred knjižarom u kojoj će biti promocija! Šmrc, šmrc!

TO
tovaravot
07:30 03.01.2016.

ne moras se nista zivcirat, u situaciji si kad oni tebe trebaju a ne ti njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije