Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna isplata

HRT: Cijena najma kuće Sanje Doležal je povoljna

08.01.2016., Zagreb - Sanja Dolezal, pjevacica i televizijska voditeljica. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
18.02.2016.
u 11:50

Vikendica voditeljice Dobro jutro, Hrvatska, kažu, savršeno je odgovarala za najavu emisije Popodne na Drugom

Portal Direktno.hr objavio je kako je Sanja Doležal, pjevačica Novih fosila i voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska, osim honorara za vođenje emisije, u prosincu dobila dodatnih 12.600 kuna. Njoj je HRT, sudeći po dokumentu, platio najam kuće uz Mrežnicu za šest dana. Na računu je vidljivo kako se snimala najava za emisiju Popodne na Drugom, za što je plaćeno 10 tisuća kuna bez PDV-a. S PDV-om je taj iznos 12 tisuća i 600 kuna, ili 2100 kuna po danu.

Sudeći po pejsažima koje je Sanja Doležal podijelila na svom Facebook-profilu, radi se o kući s prekrasnim pogledom, no valja se zapitati je li HRT doista trebao platiti toliki iznos te zbog čega je snimanje najave trajalo čak šest dana.

Tražio se prikladan prostor

– Nisam ni pročitala taj tekst i ne smatram kako je potrebno da to uopće komentiram – rekla nam je Sanja u kratkom telefonskom razgovoru, dok na HRT-u ne vide ništa sporno. Kako su nam rekli u Službi za odnose s javnošću, tražili su najprikladniji prostor na širemu zagrebačkom području, koji je pogodan za koncept emisije životnoga stila.

– U odabranoj je kući boravila osmeročlana HRT-ova televizijska ekipa, a tijekom snimanja upotrebljavali su se i osobna oprema i predmeti najmodavca te električna energija za najmanje tri rasvjetna tijela prikladna za televiziju. Nijedno dnevno snimanje nije trajalo kraće od deset sati. Uzmemo li sve navedeno u obzir, možemo reći da je postignuta cijena najma izrazito povoljna jer su cijene najma na tržištu za opisane potrebe nerijetko višestruko veće.

Specifični uvjeti snimanja

S HRT-a ističu da je najam stvarnih objekata za potrebe snimanja posve uobičajen.

– Nije moguće sve projekte koji se pripremaju snimiti u vlastitim studijima, među ostalim i zbog toga što pojedini formati emisija specifično određuju karakteristike prostora u kojima ih je jedino moguće snimati. Dodajmo i kako, poštujući zadane uvjete, HRT uvijek nastoji postići najnižu moguću tržišnu cijenu – kažu u Službi za odnose s javnošću HRT-a. Osim dnevnih najmova, HRT je neke objekte unajmio i na dulje vrijeme. Jedan je od takvih objekata i samoborska kurija Bučar, u kojoj borave natjecatelji showa BezVeze. Nju je, kako neslužbeno doznajemo, HRT unajmio na godinu dana po jako povoljnim uvjetima.

Pretražili smo i internet u potrazi za sličnim kućama uz Mrežnicu. Primjerice, apartman za četiri osobe sa sličnim pogledom može se pronaći za 750 kuna. Na portalu za grupnu kupnju Kolektiva još veća kuća od Sanjine iznajmljuje se za 1490 kuna.

>>Bila sam izgubljena i trebale su mi tri godine da u glavi posložim stvari. Sada se ponovno želim radovati i živjeti punim plućima

Komentara 69

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
13:24 18.02.2016.

Nigdje nema toliko sukoba interesa koliko ima na HRT-u. Osim sto iznajmljuju kuće od svojih radnika, tako isto plaćaju i emisije koje njihovi radnici rade s drugim produkcijama dok na svom radnom mjestu ne rade nista... Nema obrazovnog niti dokumentarnog programa koji HRT proizvodi, sve se svelo na druge produkcijske kuće preko kojih se pere novac. Međutim to apsolutno nitko ne istrazuje kao ni honorare koji si pojedinci isplacuju.

Avatar Peterančan
Peterančan
13:37 18.02.2016.

A provizija 50 %? Tisućudvadeseti razlog da se HRT definitivno UKINE i sav ološ na biro!

KA
kacavenda
13:55 18.02.2016.

Katastrofa i sramota, pa dokle vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije