Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjerite dobitnike

'Gravitacija' i '12 godina ropstva' trijumfirali na dodjeli BAFTA-e

BAFTA
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/20
17.02.2014.
u 08:40

"Gravitacija" i "12 godina ropstva" filmovi su koji su trijumfirali na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA-e.

"Gravitacija" i "12 godina ropstva" filmovi su koji su trijumfirali na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA-e. Film o ropstvu u 19. stoljeću u Americi uzeo je nagradu za najbolji film i najboljeg glumca. – Dok mi ovdje sjedimo, u svijetu živi 21 milijun robova. Nadam se da za 150 godina zbog naše ambivalencije neće biti redatelja koji će snimiti film o ropstvu – izjavio je redatelj Steve McQueen dok je primao nagradu za najbolji film.

Najbolji glumac, Britanac Chiwetel Ejiofor potukao je u istoj kategoriji Christiana Balea, Leonarda DiCaprija i Toma Hanksa, a u govoru je zahvalio McQueenu. Alfonso Cuaron, redatelj "Gravitacije", proglašen je najboljim redateljem, a film je, osim te, dobio još pet nagrada.

Nagradu za najbolji animirani film uzeo je "Frozen", a najboljim scenaristima proglašeni su Steve Coogan i Jeff Pope za film "Philomena". Film prati život žene koja 50 godina traži svog sina. Nagradu je, za ulogu kraljice Elizabete II., dobila i Helen Mirren. Priznanje joj je uručio princ William.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 1

Avatar insideout
insideout
14:06 17.02.2014.

a meni kaze kcer sinoc hajdemo gledat baftu ja kazem necu jer znam ko ce osvojiti sve nagrade..ona pita ko, ja kazem pa onaj nigger film. zar si stvarno mislila da bi se neko usudio ne proglasiti nigger film naj boljim....ahahaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije