Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva u županiji

Otvorena socijalna trgovina u Zaprešiću. Donirajte im hranu

socijalni dućan Zaprešić
Grad Zaprešić
21.01.2016.
u 10:00

Zasad je 149 osoba s područja grada i okolnih općina koje će osnovne životne potrepštine moći dobiti besplatno

Osnovne životne potrepštine, odnosno hranu i higijenska sredstva najugroženiji stanovnici Zaprešića sada će moći potražiti i u tamošnjoj prvoj socijalnoj trgovini, otvorenoj u prostorijama Crvenog križa na Trgu žrtava fašizma 8a.

U trgovinu se može doći svakog dana od 8 do 12 sati, a u isto se vrijeme primaju i donacije za punjenje njenih polica.

– Pravo na pomoć ostvarit će građani Zaprešića na osnovi rješenja gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, a stanovnici okolnih općina na osnovi potvrda Centra za socijalnu skrb, odnosno oni građani koji su u sustavu primanja minimalnih ili jednokratnih naknada Ministarstva socijalne politike – objasnili su iz Grada te dodali kako je takvih osoba, koji će potrepštine iz trgovine moći uzeti besplatno, zasad 149.

Iz Crvenog su križa poručili kako će se trgovina opskrbljivati iz proračuna Zaprešića, a nadaju se i donacijama trgovačkih lanaca, poduzeća, obrtnika i građana, posebice jer je novim pravilnikom mjerodavnog ministarstva ukinut PDV na doniranu hranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije