Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'otkuhali' ga

Uspjeli kuhano jaje ponovo učiniti potpuno svježim

jaje
Foto: Youtube Screenshot
27.01.2015.
u 17:06

Iako na prvi pogled to otkriće izgleda nevažno, nova tehnologija mogla bi imati vrlo široku primjenu

Znanstvenici sa sveučilišta Irvine u Australiji otkrili su na koji je način moguće “otkuhati” jaje, odnosno kuhano jaje ponovo vratiti u njegov prvobitni, svježi oblik.

- Radi se o procesu u kojem posebnim uređajem ponovo razbijamo veze među bjelančevinama nastale pri kuhanju. Pojednostavljeno rečeno, radi se o zagrijavanju jajeta na 90 stupnjeva tijekom 20 minuta, a potom se posebnom metodom stimulira proces “otkuhavanja” a jaje se vraća u prvobitan oblik, kaže profesor biokemije Gregory Weiss, inače vođa istraživačkog tima.

Iako na prvi pogled to otkriće izgleda nevažno, nova tehnologija mogla bi imati vrlo široku primjenu. Regeneracija bjelančevina pojeftinila bi proces liječenja oboljelih od tumora i procese u industriji hrane.

>>Ne znate što biste jeli u uredu? Ove namirnice možete kombinirati svaki dan

>>Radimo to na pogrešan način: Evo kako oguliti kuhano jaje

Komentara 2

BE
belimo
18:02 27.01.2015.

E kada tu tehnologiju naši mesari primjene u mesnicama...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:03 29.01.2015.

ne znam koliko čovjek mora biti naivan da popuši ovakvu "vijest"??? pa to ne bi progutali ni pučkoškolci. ovaj novinar raspolaže sa zaista fascinantnom količinom neznanja o elementarnim stvarima... taj bi povjerovao i da netko objavi kako je uspio od fiš-paprikaša napraviti žive šarane i par glavica luka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije