Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLEDNI ZNANSTVENIK

Hawking: Postoji mogućnost izlaska iz crne rupe

Stephen Hawking
Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL
26.08.2015.
u 13:56

Stvari mogu izaći iz crne rupe i možda izaći u drugi svemir, rekao je Hawking

Ugledni britanski znanstvenik Stephen Hawking iznio je teoriju koja bi mogla riješiti jedan od najznačajnijih paradoksa teorijske fizike – što se događa s fizičkim informacijama nakon što uđu u crnu rupu, piše Al Jazeera.

Hawking je na konferenciji u Stockholmu u ponedjeljak rekao da crne rupe ne bi mogle progutati i uništiti fizičke informacije, što predviđa Einsteinova teorija relativnosti. Hawking je također sugerirao da postoji mogućnost izlaska iz crne rupe.

– Poruka ovog predavanja je da crne rupe nisu tako crne kao što se prikazuju. Nisu vječni zatvori kao što se nekad mislilo. Stvari mogu izaći iz crne rupe i možda izaći u drugi svemir – rekao je profesor na Cambridgeu. On i njegov kolega Andrew Stromberg s Harvarda tvrde da se informacije u crnim rupama pohranjuju kao dvodimenzionalni hologrami koji sadrže sve informacije koje bi inače bile izgubljene.

– Informacije nisu pohranjene u unutrašnjosti crne rupe kao što bi se moglo očekivati, već na njezinu rubu, događajnom obzoru – rekao je Hawking.

>> Stephen Hawking: Računala će prestići ljude za 100 godina

>> Stephen Hawking: Ljudskoj rasi prijeti izumiranje

Komentara 11

DU
Deleted user
17:55 26.08.2015.

i to je znanost u to trebam vjerovati? sad vise ni oni jehovini svjedoci ne izgledaju lose

PD
pl.domagoj
14:29 26.08.2015.

Kak možeš o nečem govoriti a nikad to nisi videl izbliza ili bil u tome to su sve nagaďanja .

MR
mrki69tua
20:10 26.08.2015.

Prvo je teorija velikog praska ostala samo teorija, a sad je počeo lupetati o crnim rupama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije