Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPOTA SVEMIRA

Prekrasne stare NASA-ine fotografije na aukciji za 500.000 funti

NASA
Foto: Bloomsbury Auctions
1/7
11.02.2015.
u 18:14

U kolekciji je i prva fotografija Zemlje snimljena iz svemira

Kolekcija prekrasnih starih NASA-inih fotografija ovog će se mjeseca naći na aukciji. Riječ je o više od 600 fotografija snimljenih tijekom ranih dana američkog programa istraživanja svemira.  

Očekuje se da će fotografije koje je desetljećima prikupljao privatni kolekcionar na aukciji londonske kuće Bloomsbury 26. veljače doseći cijenu od 500.000 funti (više od 5 milijuna kuna). Cijene pojedinačnih fotografija kreću se od 300 do 10.000 funti.  

U kolekciji je i prva fotografija Zemlje snimljena iz svemira, i to s rakete 1946. godine, a tu je i "selfie" legendarnog astronauta Buzza Aldrina snimljen tijekom misije Gemini 12 1966. godine.  

– Ovo je nesumnjivo najveća kolekcija starih NASA-inih fotografija koje se ikad našla na aukciji – rekao je glasnogovornik kuće.

>> Računalo Apple 1 prodano za 365.000 dolara

>> Ferrari kupio za rekordnih 38,115.000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije