Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGODATI

Život u blizini zelenila smanjuje smrtnost kod muškaraca

bicikl
Photos.com
17.06.2010.
u 07:58

Muškarci puno češće koriste parkove za rekreaciju dok ih žene koriste za šetnje s djecom.

Za muškarce koji žive blizu velikih zelenih površina manja je mogućnost da će umrijeti od problema sa srcem ili plućima, otkriveno je u studiji koju su provela sveučilišta Edinburgh i Glasgow. Zanimljivo je kako isti životni uvjeti nisu djelovali na žene, iz čega je zaključeno da one provode manje vremena na zelenim površinama od muškaraca, čak i ako žive u njihovoj blizini.

- Istraživanje je bilo usmjereno na bilo kakve dobrobiti zelenih površina poput parkova, šuma i slično tako da ne možemo sa sigurnošću tvrditi odakle te razlike između žena i muškaraca. No, iz drugih studija nam je poznato kako žene u načelu manje koriste takve površine od muškaraca za vježbanje, posebno ako se tamo ne osjećaju sigurno – objasnila je doktorica Elizabeth Richardson koja je sudjelovala u istraživanju dodavši kako muškarci puno češće koriste parkove za rekreaciju dok ih žene koriste za šetnje s djecom.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:40 17.06.2010.

moj deda je bio lugar cijeli život, živio je usred šume. Prvo je dobio upalu pluća onda dva infarkta , pa moždani udar i na kraju umro. Bio je jak i visok čovjek, nepušač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije