Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljstvo

Žene koje žele smršavjeti uspjet će ako vježbaju s prijateljicom

vjezbanje
Arhiva Večernjeg lista
13.06.2010.
u 09:00

Istraživanje na 3000 žena pokazalo je da čak 61 posto ispitanica ne može skupiti dovoljno energije za vježbanje, ako to rade same

Očajnički želite smršavjeti? Puno je vjerojatnije da ćete uspjeti ako vježbate zajedno sa prijateljicom i skupa ste na dijeti. Prema jednom istraživanju, prosječna ženska osoba smršavjet će više od četiri kilograma ako ima prijateljice koje su voljne zdravije se hraniti i trenirati s njom. A one koje kroz sve to prolaze same često uopće ne smršave.

Istraživanje na 3000 žena također je pokazalo da čak 61 posto ispitanica ne može skupiti dovoljno energije za vježbanje, ako to rade same. One, naime, uživaju ako trče ili plivaju sa prijateljicama, također se više trude ako su u društvu.

Prijateljice će jedna drugu potaknuti na vježbanje u one dane kad su umorne od posla i kad bi željele samo sjesti pred televizor. Vježbanje tad nije samo dosada, postaje zabavnije jer mogu čuti novosti, razmijeniti trač i slično. Istraživanje pokazuje da vježbanje u društvu postaje čak i modno natjecanje, jer je trećina djevojaka priznalo da je kupilo novu odjeću za treniranje sa prijateljicom, a također mnoge vježbaju našminkane, kako bi izgledale najbolje što mogu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije