Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edukacija za posjeti

U nedjelju se u Zoološkom vrtu obilježava Svjetski dan kornjača

kornjača
Arhiva vl
21.05.2010.
u 12:14

Za najmlađe će biti organizirana mala likovna radionica pod nazivom Šareni oklop.

U subotu će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, a u nedjelju Svjetski dan kornjača.

U Edukacijskom centru posjetitelji će od 10 do 18 sati moći saznati što sve ugrožava biološku raznolikost i na koji način - uništavanje staništa, invazivne vrste, prekomjerno iskorištavanje prirodnih sirovina, širenje poljoprivrednih površina i urbanih središta, zagađivanje prirode te klimatske promjene.

Pripremljen je i niz zanimljivih radionica te edukativnih igara, a posjetitelji će se moći upoznati i s invazivnim vrstama životinja i biljaka kao što su riba sunčanica, patuljasti somić i ambrozija.

U nedjelju će posjetitelji moći upoznati tri vrste kornjača koje žive u Hrvatskoj te doznati o njima mnoštvo zanimljivosti.

Edukatori će također pokazati kako urediti terarije za držanje tropskih vrsta kornjača te razgovarati s posjetiteljima o tome jesu li kornjače uopće pogodne kao kućni ljubimci, koje su vrste kornjača zaštićene i što kornjače jedu.

Za najmlađe će biti organizirana mala likovna radionica pod nazivom Šareni oklop. Na radionici će se izrađivati kornjače te njihova staništa od kartona i papira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije