Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kuhari s diplomom

Trogodišnji studij kulinarstva na sisačkoj akademiji Kul In

kul in
Nikola Čutuk/PIXSELL
20.09.2012.
u 21:01

dravko Perić, prvi Hrvat s diplomom akademije Le Cordon Bleu, i Petra Jelenić, majstorica slastičarstva, vodit će akademiju Kul In

Tešku industriju u krugu bivše sisačke Željezare i tamošnjeg Metalurškog instituta zamijenit će od idućeg tjedna prvi hrvatski stručni studij kulinarstva koji ondje pokreće tvrtka Applied Ceramics sisačkog poduzetnika s američkom adresom Darka Matta Serticha. Kulinarski institut Kul In prva je edukativno-specijalistička kulinarska institucija u regiji, a nakon uvodne godine uhodavanja, od iduće će godine, u akademskoj godini 2013./2014., upisivati studente na dvogodišnji i trogodišnji studij menadžmenta u kulinarstvu. Akademija je opremljena vrhunskim praktikumom, kuhinjom u kojoj istodobno može raditi dvadesetak kuhara i kakve, kazuje nam Ivana Peleš, direktorica Kul Ina, nema u ovim krajevima. Kuhari koji završe sisačku akademiju Kul In bit će educirani za rad u vrhunskim restoranima diljem svijeta.

Voditelj stručnog usavršavanja u prvoj godini rada akademije i njezin dekan bit će Zdravko Perić, prvi Hrvat s diplomom prestižne pariške kulinarske akademije Le Cordon Bleu. Da su žene zadužene za slatki dio življenja potvrđuje i angažman majstorice slastičarstva od kalibra Petre Jelenić. Njezin profesionalni put vodio ju je od hotela Kempinski u Savudriji preko Zagreba do Dubaija gdje je u tamošnjem hotelu Sheraton Deira sa samo 23 godine bila voditeljica slastičarnice.

Komentara 7

SA
samograd
10:26 21.09.2012.

koliko to košta?

IS
istinito
12:11 21.09.2012.

Ne vrijedjaj zlo, usporedjujuci ga sa njom. Izvini se zlu na usporedbi.

BA
baniček
10:06 21.09.2012.

ova žena na slici iz 'restorana' PINKY je živo zlo, viri iz nje zloba,, a mož joj 'radi' u poreznoj upravi i za vrijeme radnog vremena stalno nešt nosi u taj 'restoran'..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije