Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
događa se

Prijateljicu će muškarac početi gledati kao seksualnu partnericu

prijatelji
Thinkstock
25.07.2012.
u 16:55

Žene i muškarci, dokazano je, na drukčiji način doživljavaju prijateljske veze...

I dok žene žele platonsko prijateljstvo, muškarci će preferirati prijateljstvo temeljeno na seksualnoj privlačnosti. Žene će, pokazalo je nedavno istraživanje, idiličan prijateljski odnos željeti produbiti samo ako im se ljubavna veza nađe u krizi.

Ispitanici u istraživanju bili su prijateljski parovi koji su ocjenjivali međusobnu privlačnost. Ispostavilo se kako su muškarce svjesno ili nesvjesno seksualno privlačile prijateljice, a u njihovoj  "žudnji" za njima nije ih priječila ni dvojba jesu li u vezi ili nisu. Ljudski nagon ovdje je ključan faktor. Potreba za razmnožavanjem ljude će priječiti u onom pravom i istinskom prijateljstvu, a dođe li do dubljih odnosa, to će ostaviti negativne posljedice za osobe u dugim vezama.

Muškarci su najradije čitali znakove odobravanja svojih prijateljica i tumačili ih tako što su mislili da su one zainteresirane za njih, ali to je najčešće bio plod njihove mašte. Žene nisu bile svjesne takvog njihova ponašanja, posebno ako su bile u ljubavnim vezama. Iako svoja prijateljstva najčešće doživljavaju platonskima, žene koje nisu u vezi mogu osjetiti seksualnu privlačnost prema bliskom prijatelju.

Komentara 4

Avatar toxic alien
toxic alien
21:52 25.07.2012.

Platonska prijateljstva sa zenama su za pe.....… Svaki muskarac zeli zenu prvo u krevetu, a ako se iz toga rodi prijateljstvo, pa neka bude...

VE
velikazmija
22:06 25.07.2012.

muško žensko prijateljstvo kad tad je krevet -dakle ne postoji kao samo prijateljstvo --

VE
velikazmija
10:03 26.07.2012.

toxicalien --kaže platonska sa ženama je za pedere strava dali baš svaku moraš ako ne peder si iš kad ti je bilo zadnji put --meni će bilzu decenija kako san u -celibatu --a ti --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije