Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENE ŽRTVE NASILJA

Predstavljanje web-stranice Sigurno mjesto

nasilje, žrtva, silovanje, zlostavljanje
Profimedia
22.02.2012.
u 15:18

Web-stranica Sigurno mjesto namijenjena je ženama žrtvama nasilja, kao i institucijama i organizacijama civilnog društva koje rade na ovoj iznimno važnoj društvenoj problematici

“Sigurno mjesto” nova je web stranica namijenjena ženama žrtvama nasilja koju je jučer predstavila Ženska soba u okviru nacionalne kampanje “U tri klika biraj život bez nasilnika”.

– Riječ je o jedinstvenoj stranici na kojoj žene koje trpe nasilje mogu naći sve relevantne informacije o pomoći i podršci koje mogu dobiti, o tome kako prijaviti nasilje ili donijeti odluku o izlasku iz nasilne zajednice, ali tu će se i razmjenjivati informacije između raznih tijela i institucija te organizacija civilnog društva – objasnila je Maja Mamula iz Ženske sobe.

Sutkinja Visokog prekršajnog suda Branka Žigante Živković kazala je da je u 13 godina doneseno niz zakona, ali kaznena politika nije zadovoljavajuća i briga za žrtvu nije adekvatna. Kampanju podržava i predsjednik Ivo Josipović, koji je poručio preko savjetnice da moramo mijenjati svijest te u školi podučavati o partnerstvu kako bi se nasilje smanjilo. Mnogi su poznati uključeni u kampanju: Maja Vučić, Ivica Propadalo, Ksenija Marinković, Jelena Radan, Meritas, Mario Kovač...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije