Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDAN RESTORANA

Predjelo, glavno jelo, desert i čaša vina za 100 kuna

'19.10.2011., Zagreb - Le Bistro, u zagrebackom hotelu Regent Esplanade. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/PIXSELL
10.10.2012.
u 12:00

Ovo je prvi put da su ugostitelji morali platiti sudjelovanje u Tjednu restorana. Točnije, 1250 kuna

Puževi ili pohane žabe, hobotnica ispod peke, odresci lososa, pureća rolada punjena kestenom... samo je dio promotivne ponude restorana u cijeloj Hrvatskoj koji su se priključili akciji Tjedan restorana.

Samo da gost dođe

Isprva se akcija održavala samo u Zagrebu, no ovo je drugi put da se proširila na cijelu zemlju, a uključilo se 70-ak objekata, u kojima se za sto kuna može dobiti predjelo, glavno jelo i desert, a u pojedinim restoranima u cijenu je uključena i čaša vina.

– Cilj akcije, u kojoj sudjelujemo od samog početka, nije zarada, već promocija. Želimo da gost za promotivnu cijenu dobije tri slijeda i čašu vina te da nam se i nakon akcije vrati – opisuje Leonard Topić, voditelj zagrebačke konobe Didov san na Gornjem gradu i Kajzerici.

Reakcije gostiju su pozitivne, a odaziv je odličan, slažu se zagrebački ugostitelji. No, u određenim dijelovima Hrvatske situacija, kažu vlasnici restorana s kojima smo razgovarali, pomalo razočarava.

– Javlja nam se jako malo ljudi. Sada ne znam je li to zbog krize, ali očekivala sam, s obzirom na ponudu jela, puno veći interes gostiju – kaže Marija Šoković iz varaždinske konobe Marija.

\"Na koktel u hotel\"

Također, ovo je prvi put da su ugostitelji morali platiti sudjelovanje u Tjednu restorana. Točnije, 1250 kuna.

– Plaća se kotizacija, toga dosad nije bilo, ali to je praksa svih Tjedana restorana u svijetu. Primjerice, u Americi se plaća 2500 dolara, a restoran je prije sudjelovanja u akciji morao najmanje dvaput imati recenziju u New York Timesu. U Londonu je ta kotizacija 800 funta – objašnjava Ozren Drobnjak, koji je uz Željku Marjanović organizator Tjedna restorana.

Akcija traje do 14. listopada, a popis restorana je na stranici www.tjedanrestorana.com. Organizirana je i akcija \"Na koktel u hotel\" u kojoj se u četiri zagrebačka hotela – Sheratonu, Palaceu, Arcotelu i Esplanadi – koktel može popiti za 20 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

LP
Lebron Petrovic
21:04 10.10.2012.

Ove koji dolaze jest za 100 kuna osoblje gleda kao da imaju gubu ! A to uopće nije mali novac s obzirom na količinu hrane, vrstu, kvalitetu ! To je moje iskustvo u jednom restoranu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije