Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IQ nije važan

Pamet i inteligencija nisu ključni za stjecanje bogatstva

kune
arhiva VL
27.05.2010.
u 18:00

Želite li se obogatiti, ne morate biti genijalac, pokazala je studija objavljena u SAD-u.

Želite li se obogatiti, ne morate biti genijalac, pokazala je studija objavljena u SAD-u. Osobe prosječne inteligencije u istim uvjetima stječu isto bogatstvo kao i one s višim kvocijentom inteligencije, a u financijsku krizu mogu upasti i vrlo inteligentni ljudi.

Ljudi se ne bogate samo zato što su inteligentni, objašnjava Jay Zagorsky, istraživač sa Sveučilišta Ohio.
- IQ nije povezan s bogatstvom. Ako ste jako pametni, ne znači da nećete imati financijskih teškoća - dodao je. Iako je studija, koja je uključila 7500 osoba, utvrdila da oni višeg IQ-a zarađuju u prosjeku više od onih nižeg IQ-a, dokazano je i da inteligencija ne štiti od financijskih poteškoća.

- Inteligencija nije čimbenik kojim se objašnjava bogatstvo. Oni koje se smatra manje inteligentnima ne smiju misliti da su time hendikepirani (kad je u pitanju novac), a oni koje se smatra bistrijima ne smiju vjerovati da su u prednosti - kaže liječnik.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar sven109
sven109
00:22 28.05.2010.

@ dreamteam npr. Ante Gotovac Željko Kerum Stipe Gabrić Jambo .... ---> sve sami doktori i intelektualci!

Avatar deziderij
deziderij
08:23 28.05.2010.

Za takav zaključak kod nas, ne treba nikakve studije raditi, dovoljno je samo boravište.

TR
trckaralo
10:45 28.05.2010.

U Rvackoj je za uspjeh jedino bitno da si iz Širokog Brijega ili Čitluka.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije