Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stres i metabolizam

Otkrivena tajna brzog mršavljenja – sve u zdravih 6 do 8 sati sna

snovi
Arhiva Večernjeg lista
04.04.2011.
u 16:45

Odvojite vrijeme za mirno spavanje pa će metabolizam uvažiti dijetu. Neka trećina dana bude vrijeme za san.

Jeste li znali da je tajna gubitka težine u dobrom i zdravom snu? Pokazala je to najnovija medicinska studija koja je povezala učinkovitosti dijeta i problema sa spavanjem. Patite li od nesanice, neće vam pomoći ni niskokalorijska dijeta niti vježbanje, piše Pourfemme. Ali zato će šest do osam sati spavanja noću udvostručiti sve vaše napore da s malo kalorija i mnogo vježbanja lakše smršavite.

Razlog zbog kojeg vam je san važan saveznik u mršavljenju jest – stres. Pokazalo se to i tijekom provođenja studije. Žene koje su bile pod stresom i nisu mirno spavale – nisu ni mršavjele, ma koliko malo jele i naporno vježbale.

Ukratko, san je zdrav, pomaže ubrzanju metabolizma i gubitak težine više nije problem, potvrdio je američki nutricionist Kaiser Permanente nakon studije koju je proveo na 500 pretilih žena u dobi od 55 godina koje su htjele izgubiti najmanje četiri kilograma.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
19:00 04.04.2011.

Čobi izgleda malo spava.....

EH
Ecce homo
19:27 04.04.2011.

Ma, da. Pogledajte medvjede, kako su debeli na jesen, a kakvi su nakon dugog, okrepljujućeg sna u proljeće.

MI
mirac
20:32 04.04.2011.

Sve dijete na svijetu sam isprobala. Najbolja dijeta je jedeš malo skidaš salo. Nema tajni to je jedini lijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije