Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nijemci dokazali

Mlijeko superlijek za brisanje posljedica stresa

Mlijeko
Marko Jurinec
26.04.2011.
u 17:35

Njemački su znanstvenici potvrdili staru preporuku naših baka – čaša toplog mlijeka redovito prije spavanja i mozak će vam biti i te kako zahvalan

Čaša mlijeka odličan je lijek protiv stresa, zaključili su njemački znanstvenici proučavajući utjecaj namirnica na stres. Tragajući za idealnim preparatom koji bi umanjio stres i njegov poguban utjecaj na organizam, piše PourFemme, možda nismo ni slutili da nam je nadohvat ruke namirnica koja pomaže u borbi protiv tjeskobe, razdražljivosti, napetosti i drugih problema koje izaziva svakodnevan stres. Mlijeko, često zanemareno kao namirnica, umiruje i blagotvorno djeluje na mozak.

Njemačko je istraživanje pokazalo da su fosfolipidi u mlijeku pravi blagoslov za ljude pod stresom. Iako mnogi smatraju da je mlijeko zbog masnoća i izazivanja alergija potrebno izbjegavati te ga mnogi ne podnose, znanstvenici ga preporučuju.

Istraživači sa sveučilišta u Trieru dokazali su da pijenje mlijeka donosi ravnotežu i vraća kognitivne sposobnosti koje su ugrožene stresom. Zato čaša mlakog mlijeka prije spavanja “briše” težak dan i olakšava san.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:29 26.04.2011.

Iako na Kinu pada drvlje i kamenje, činjenica jest da su se i zapadnjaci proteklih godina debelo iskompromitirali. Britanci sa svojom ludom govedinom, Amerikanci s maloumnim propagiranjem zločinačkoga GMO-a, Nijemci s dioksinom i sličnim čudima vrlih kemičara svih boja. SadaSada nam prodaju testise za bubrege i tvrde da je spomenuti pasterizirani proizvod, bućkuriš što ga ne bih darovao ni najgoremu neprijatelju, eliksir koji produžava život!? Još samo čekamo \"otkriće\" da coca-cola također spada među čudotvorne lijekove... P. S. Ako želite okusiti čarobni lijek, nabavite srijemuš (medvjeđi ili divlji luk)!

PR
presidenthr
21:33 26.04.2011.

Da, kravlje mlijeko od krava \"s pase\", je zdravo i korisno, medjutim, mlijeko dobiveno od krava s velikih farmi, koje mozemo naci na policama trgovackih lanaca, ne samo da je nezdravo i izaziva mnoge bolesti, poput raka, vec je i precjenjeno s obzirom na njegovu otkupnu cijenu. Rjesenje je kupovati zdravo mlijeko od seljaka koji drze do 10-tak krava na pasnjacima i hrane ih prirodnom hranom, poput kukuruzne silaze i sijena, bez dodataka bilo kakvih koncentrata. Najjevtinija i najsigurnija kupnja je direktno od poznatog proizvodjaca iz seoskog dvorista, sve ostalo je stetno za zdravlje i \"budzet\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije