Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski trend

Dizajnerska vam je obuća pretijesna? Smanjite stopala!

'Models walk across the runway of the Mercedes-Benz Fashion Week in Berlin during the show of the AQ1, Germany, 08 July 2010. Until 11 July 2010, current trends for the upcoming spring/summer 2011 are
'Jens Kalaene/DPA/Pixsell'
29.07.2010.
u 08:00

Ortopedi upozoravaju da su operacije stopala potrebne samo ako su ona bolna i deformirana.

Prezadovoljni ste svojom novom frizurom. Skinuli ste ona tri kilograma viška i uvukli se u netom kupljenu haljinu, a koža vam nikada nije bila ljepša. Čini se da vam još samo preostaje “popraviti”, smanjiti ili povećati svoja pomalo neugledna stopala. No ni to više nije problem jer su žene diljem svijeta poludjele za kozmetičkim operacijama stopala koje se obavljaju u SAD-u, a sve samo da uguraju stopala u najnovije modele dizajnerskih cipela. 

Svjetski mediji za ovaj (ne)ugodan trend prozivaju Saru Jessicu Parker koja u filmu "Seks i grad" ne skida dizajnerske cipele. Iz dana u dan sve više žena podvrgava se operaciji stopala, najčešće samo zbog estetskih razloga. Kalifornijske bolnice nude niz operacija koje uljepšavaju stopala uključujući i “postupak Pepeljuga” koji korigira otekline na stopalima te ona postaju uža. 

– Nerealno je reći ženi da ne nosi visoke potpetice. Ove operacije omogućuju ženama da funkcioniraju bez boli i u stvarnom svijetu – rekao je osnivač jedne od kalifornijskih klinika, ortoped Ali Sadrieh, za Wall Street Journal. 

Ortopedi diljem SAD-a kažu da posao cvjeta unatoč upozorenjima ortopeda kirurga koji smatraju da se takvi postupci moraju obavljati samo kako bi se olakšala bol i deformacije.

Ključne riječi

Komentara 1

Z2
znatiželjna_2
08:26 29.07.2010.

bolesno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije