Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Dijetna gazirana pića štete jetri koliko i kronični alkoholizam

'sok voce povrce sokovi'
''
02.02.2012.
u 11:38

Samo jedna čaša dijetnog gaziranog pića dnevno može povećati rizik od srčanog ili moždanog udara

Samo jedna čaša dijetnog gaziranog pića dnevno može povećati rizik od srčanog ili moždanog udara, tvrdi se u studiji koji su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Miami i Columbia zdravstvenog centra.

Ovo je istraživanje samo dodatno potvrdilo prethodne studije koje su utvrdile da zbog znatne količine umjetnih sladila ova pića, ako se pretjerano konzumiraju, mogu oštetiti jetru slično kao što se događa kod kroničnih alkoholičara. Naravno, time se dovodi u pitanje reklamiranje dijetnih gaziranih proizvoda kao zdravije verzije onih s više kalorija. Čak i sami pojam 'dijetno' je, kako prenosi Daily Mail, upitan jer, kažu znanstvenici, čini se da još više potiču apetit kod osoba koje ih konzumiraju.

– Samo nekoliko dana redovitog konzumiranja navodno zdravog gaziranog napitka može povećati opasnost od oštećenja jetre, kao i potencijalno oboljenje od dijabetesa ili oštećenja srca i to za čak 43 posto – izjavila je doktorica Gardner koja je vodila studiju dodavši da još uvijek nije sigurno zašto točno dijetna pića tako djeluju te da je potrebno još detaljnije istraživanje.

Komentara 3

KS
Kisa_sdj
11:45 02.02.2012.

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com

LI
liliZG
15:17 02.02.2012.

jedan stari doktor mi je rekao da nikad ne pijem te light prozivode, kao ni bez kofeina i bez šećera, jer veli on da je sistem proizvodnje kod njih pun razno raznih kombinacija, koje pretvaraju krajnji proizvod u otrov. i štetniji je nego popiti pravu kavu i staviti žličicu šečera... ...zato piti pravu stvar, ali kontrolirati se i u jelu i u piću i gotovo....

Avatar Aristarh
Aristarh
21:29 02.02.2012.

Poštovani čitatelji toplo vam preporučujem da pogledate film o štetnosti hrane na yutube. Ugooglajte UPOZORENJE - HRANA. Ima dva dijela pa si uzmite dosta vremena. Vrijedi i te kako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije