Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo kuhanje

Uglavnom sam sjeckao, a sad kuham. I to zdravo

01.02.2016., Zagreb - Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane, u Nazorovoj 18.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
03.02.2016.
u 10:30

Kroz četiri kulinarske teme, koliko ih je dosad bilo na rasporedu na radionicama, ukupno je iskušano tridesetak recepata

Gužva oko štednjaka, a u zraku miris hrane.

Nestrpljivo su čekali polaznici Akademije zdravog kuhanja kada će biti gotovi predjelo, glavno jelo i desert koji su zajedno pripremili kako bi mogli sjesti za stol i isprobati svoje bezglutenske i bezlaktozne specijalitete.

Sejtan i proteinski kruh

Kroz četiri kulinarske teme, koliko ih je dosad bilo na rasporedu na radionicama u organizaciji portala Dobar tek Spar, Ordinacije.hr i Centra za kulturu prehrane, ukupno je iskušano tridesetak recepata, a neki od polaznika Akademije kuhati su dolazili i više puta.

– Naši novi kuhari zadovoljni su naučenim, a mnogi od njih već su rekli da će nastaviti kuhati zdravo – rekla je voditeljica radionice Vanja Varga, koja je s “učenicima” pripremala gustu juhu od celera s čipsom od listova peršina, popečke od riže sa suhim vrganjima, salatu s mladim špinatom, peršinom, sejtanom i vrganjima, proteinski kruh te domaću granolu s voćnim jogurtom. Iako se većina polaznika radionice s pripremom hrane bez glutena i laktoze susrela prvi put, takav način prehrane svidio im se.

– Kuham cijeli život i jednostavno sam željela naučiti nešto o novom načinu prehrane – objasnila je Ivana Turek razlog zašto je upisala tečaj zdravog kuhanja. S istom svrhom došli su i Iva Matejković te njezin dečko Dino Ćosić.

Ispalo je odlično

– Kad kuhamo zajedno, uglavnom ja samo nešto sjeckam. Ili je jednostavno već sve gotovo kad dođem doma s posla – iskren je bio Dino, dok se njegova djevojka Iva našalila kako im to nikako neće biti zadnji tečaj.

Zašto i ne bi došli još koji put, dobacila je Maja Belušić, koja je prošli tjedan već isprobala neke od zdravih recepata.

– Isprobala sam neka jela i kod kuće i jako sam sretna time kako su ispala. Malo sam čak u recepte i sama intervenirala, dodala pokoju žitaricu više, ali baza je bila jednaka kao i na radionici – zadovoljna je bila Maja Belušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije