Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najčitatelji

Pogodite koliko su oni lani zajedno 'slistili' knjiga

Čitatelji
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
15.03.2016.
u 11:00

Akcija se provodi već 15 godina, a cilj je popularizacija knjiga među mladim Zagrepčanima

Ukupno 248 knjiga prošle je godine pročitao 14-godišnji Josip Prpić iz Gajnica, a godinu dana mlađa Martha Vrbanjec Posilović iz Kustošije pročitala je tek sedam knjiga manje. Rekorderi Knjižnica grada Zagreba (KGZ) primili su jučer zaslužene nagrade na još jednom proglašenju najčitatelja.

– Ne mogu zamisliti dan bez knjiga, čitam ih doslovno kad got stignem, a znam ih po tri tjedno dovršiti – rekao je Josip Prpić koji najviše voli čitati povijesne romane i znanstvenu fantastiku. Ovom zaljubljeniku u računala najdraže knjige su "Hobbit", "Ratovi zvijezda" i "Kronike iz Narnije". Marthi Vrbanjec Posilović najdraže su pak knjige o odrastanju jer se s njima može poistovijetiti, a favoriti su joj "Deklaracija", "Greška u našim zvijezdama" i "Kradljivica knjiga".

Knjižnice grada Zagreba bilježe rast broja korisnika upravo u dobnoj skupini od sedam do 14 godina, a proglašenje Najčitatelja samo je jedna od akcija kojom se žele popularizirati knjige među mladim Zagrepčanima. Akcija se provodi već 15 godina, a nagrada se dodjeljuje starijim osnovnoškolcima koji pročitaju najviše knjiga u jednoj godini. Na jučerašnoj svečanoj dodjeli nagrada u Zagrebačkom kazalištu lutaka prisustvovali su i dosadašnji pobjedinici koji su istaknuli kako je uvijek lijepo dobiti priznje za trud. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije