Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETOVALIŠTE

Stručnjaci pomažu mladim majkama i očevima

Trudnica
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
13.10.2015.
u 21:22

Udruga Korak po korak sutra otvara savjetovalište u Zvonimirovoj 21, a radit će svakodnevno u terminima po dogovoru

"Mama je mama" naziv je savjetovalište za maloljetne i mlade roditelje koje sutra otvara svoja vrata. Savjetovalište Udruge Korak po korak u Zvonimirovoj 21 mjesto je gdje će mlade osobe moći dobiti savjet na koji način priopćiti vijest o trudnoći obitelji i okolini, kako nastaviti školovanje, koja su njihova prava...

– Najčešće je riječ o majkama i očevima sa 16 ili 17 godina, no imali smo i nekoliko slučajeva trudnih djevojaka od 13 godina – rekla je Silvija Stanić iz Udruge Korak po korak, koja djeluje već 10 godina.

Sada kada je od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom udruga dobila nove i veće prostorije, organizirat će i rad sa stručnjacima poput psihologa, socijalnog radnika, ginekologa i pravnika. Savjetovalište se otvara u 11 sati, a bit će otvoreno svakodnevno u terminima koji će se unaprijed dogovoriti s mladim majkama i očevima.

– Cilj je što više se prilagoditi mladima te im pomoći suočiti se s trudnoćom koja je u njihovim godinama uglavnom neplanirana – objasnila je Silvija Stanić. 

Komentara 3

TH
than
01:58 14.10.2015.

A sto pomazu konktretno ?!?! Savjetovanjem ?!?! A velike koristi. Bolje da su sajvetovali po skolama prije svega toga. Ovako djeca odgajaju djecu...

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:53 14.10.2015.

Ti mladi se delaju pametni i cool, al su preglupi za kontracepciju....puno mladih niti nezna kak se navlece skarniclek prek njega...valjda nema app za to na njihovom smartfonu...

DO
Dolinski
07:33 14.10.2015.

Mogu pomoć da malo pričuvaju djecu, dok roditelji trebaju nešto obavit. To bi bila najkorisnija pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije