Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo za burgere

Ne, nije to Amerika 50-ih, već retrodiner u Dubravi

burger bar Dubrava
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
28.01.2016.
u 11:22

Prugasti separei, crno-bijeli pod, pin-up djevojke na zidovima... A na meniju, naravno, hamburgeri. Lokal obitelji Čolaković radi do dva ujutro, vikendom čak do četiri, pa je sjajno mjesto za one koji nakon večernjega izlaska žele nešto pojesti

Povratak u budućnost u Dubravi! Na glavnoj aveniji tog zagrebačkog naselja nalazi se Big Boys Burger Bar.

Ništa neobično da se otvorio još jedan fast food u Zagrebu, reći će netko. Sve dok ne uđete u prostor. Promijenio se svijet, sve je po uzoru na američke dinere iz pedesetih godina prošloga stoljeća. Prugasti separei, memorabilije iz tog razdoblja, pod sačinjen od crno-bijelih ploča, pin-up djevojke i klasični američki kabrioleti na zidovima, pa čak i lampe iznad stolova doista nas vraćaju ako ne u doba Jamesa Deana, a onda makar u scene popularnog “Povratka u budućnost”.

Upakirano u stilu

“Big Boys Burger Bar” obiteljski je biznis, a ime su mu inspirirali najmlađi članovi obitelji Čolakić, vlasnika retro lokala u Dubravi.

– Oduvijek nam je bila želja napraviti nešto ovakvo. Uspjeli smo pronaći proizvođača koji izrađuje elemente interijera kakav smo htjeli pa smo za oko četiri mjeseca uspjeli ruševan prostor pretvoriti u odredište koje se večerima zna i do kraja napuniti – kaže Ana Čolakić. Nastojali su, dodaje, da Big Boys Burger Bar što više nalikuje na klasični američki diner, no to nije potpuno bez adekvatnog menija.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Na njemu su hamburgeri od junetine ili piletine, salate, pizze, ali i sendviči Mustang, Hummer, Lincoln. Pa onda i krilca ili filetirana prsa. Sve što biste očekivali u američkom dineru i sve također upakirano u stilu vremena ne koje lokacija u Dubravi podsjeća. Čak ćete i Coca-Colu dobiti u retročašama.

– Hranu pripremaju Tomislav Pavlović, koji je bio pobjednik showa “3-2-1 kuhaj!”, te naš šef kuhinje Marko Kosić. Meni reflektira ponudu tog vremena u kojoj prevladavaju hamburgeri, koje i sami volimo – ističe Ana Čolakić.

Cool u pozne sate

Vrlo je zanimljiv detalj radno vrijeme Big Boys Burger Bara. Otvoren je sve do dva ujutro radnim danom, a vikendom čak do četiri. Znači, retrolokal u Dubravi sjajno je mjesto za one koji se vraćaju iz večernjeg izlaska u gradu. I u takve poznije sate može se biti cool u novom američkom dineru u Zagrebu.

Komentara 11

CV
cvitusa17
12:16 28.01.2016.

Trnjanec, a zašto pokradeno? Zašto nebi bila konkurencija? Misli pozitivnije, bit će ti jednostavnije živjeti. A glede Hrvatistana, ti bi tužio, kaznio?? E moj Bože, .....u opisu radnog mjesta stoji....." se bum vas tužil" Razgulite već jednom s tom silnom negativom.

ŠO
Šokac1
13:19 28.01.2016.

Odvratno ! Dno dna ! Nepotrebno amerikanizirani "shit" u koji u Americi zalaze policajci, looseri i šljam na trećerazrednu klopu i puno (besplatne) kave. Takav nam lokal, pokraj višestoljetne srednjeuropske tredicije, zbilja nije trebao. Nama na malograđansku sramotu !

JD
jdoranic
09:01 29.01.2016.

Meni je to jednostavno grdo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije