Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Koliko je tih kanti, ići ćemo na Jelačić-plac samo baciti smeće

koš smeće trg
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
28.04.2016.
u 17:00

Glomazni koševi na svakom koraku bodu oči, a još više reklame koje nas s njih bombardiraju

Gradonačelnik Milan Bandić svojedobno je bio krenuo u rat s reklamama na Trgu bana Josipa Jelačića. Htio ih je ukloniti s krovova i pročelja zgrada, a u tome je samo djelomično uspio. Dobar dio tih reklama i dalje je ondje gdje je bio prije objave tog “rata”.

No Jelačić-plac ne samo da nije očišćen od promidžbenih poruka, nego je u međuvremenu njima i zatrpan. A zatrpan je i koševima za smeće na kojima su te reklame. Stari koševi zamijenjeni su novima i većima, a oni su svojom veličinom i brojnošću okupirali ne samo glavni trg, nego i sve okolne ulice. Neki su obojeni u zeleno, a neki u crno. Na koševima na kojima još nisu postavljene reklamne poruke piše: Volim Zagreb i volim kada je čist. U sporednim ulicama ti su natpisi još na koševima, no na Trgu bana Jelačića uglavnom su popunjeni reklamama.

S obzirom na to da je na svakom koraku na Trgu postavljen taj jedan novi glomazni koš, tako je i na svakom koraku neka reklama. Bodu oči ti koševi, bodu oči te reklame. Tako, kad dođete na Trg ili, primjerice, uđete u Gajevu ulicu ispred hotela Dubrovnik, gdje je na malom prostoru desetak tih glomaznih koševa, ništa drugo ni ne primjećujete nego samo promidžbene poruke i poruke kako volite Zagreb. Koševi za smeće na ulicama i trgovima trebali bi biti neupadljivi, da se vide tek onda kad ih potražite pogledom jer imate nešto za baciti u smeće.

No novi zagrebački koševi za otpad nisu takvi. Njih vidite i kad ih ne trebate. Oni vam na svakom koraku nude svoju uslugu uz promidžbeno-propagandne poruke. S obzirom na to da ih je toliko, jednostavno dobijete poriv da počnete kopati po džepovima i torbi ne biste li našli nešto što vam ne treba samo kako biste to bacili u koš za smeće. I čim ponovno zakoračite, dočeka vas novi koš, a vi ste bacili sve što ste imali.

Koliko je tih koševa na Trgu bana Jelačića i u okolnim ulicama, uskoro bi Zagrepčani mogli početi dolaziti ondje samo da bi bacili smeće, a onda usput otići na piće, obaviti kupnju ili što već ljudi inače rade u centru grada.

Komentara 18

SE
sestrićna
20:33 28.04.2016.

kante su tu da onaj koji je dobio kocesiju zaradi milijune...a svi znamo da to ne može dobiti običan građanin..

BL
blackstone
08:10 29.04.2016.

Bolje bi bilo da ste istrazili tko je i pod kojim uvjetima dobio postavljanje i oglasavanje na kantama i kakvi su uvjeti iz koncesije .da li su u skladu sa zakonom i postujuju li uvijete iz ugovora. Banditic opet dajee svojim stranackih donatorima.to je rad i solidarnost na djelu.pa ga vi birajte dogodine opet?!?

2X
2Xgeneral
06:53 29.04.2016.

sve zna drug matan miki. I kakve koševe trebaju zagrebčani i kakve šekrete i kakve zetove kućice i kako mac ada siđe s drveta i kako ptičica leti i kako tigra dela i kako reketarit kuma............miki sve zna, sve vidi, miki voli zagreb više od bilo kojeg purgera, miki je vidio gologuz tranvaj s 20-et godina i ostao oduševljen tom spravom i pošto ga je to iznenadilo otišao kao dobar omladinac studirati općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu ili ti ništa nas nije iznenadilo, jel miki???? na nekim portalima neki doktori objavili da je miki na bijelom a onda su zagrebčani u malo većem problemu. miki remetinec te zove na trešet i briškulu sa pajdama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije