Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Jukićevoj ulici

Zagrepčanki na glavu pao dio oronulog balkona dok je dijete držala za ruku

02.07.2015.
u 09:28

'Nazvala sam i policiju, koja je napravila zapisnik, a vidjet ću što se može napraviti u vezi s podizanjem tužbe protiv suvlasnika stanara ili upravitelja zgrade'

Odlazak po sina u vrtić prekjučer je za A. Š. (podaci poznati redakciji) završio, umjesto kod kuće, na Hitnoj pomoći u Vinogradskoj. Nekoliko šavova "zaradila" je prolazeći Jukićevom, gdje ju je, ispod balkona na broju 8 a, u glavu pogodio komad betona.

Osjetila kako joj teče krv

– Iznenadila sam se jer sam u jednom trenutku samo osjetila kako mi teče krv. Priskočili su mi upomoć prolaznici, ljudi iz obližnjeg kafića, ali i četverogodišnji sin koji je bio sa mnom – kazala je A. Š. te dodala kako je sreća u nesreći bila to što komad betona koji se odlomio s balkona nije pao na njezino dijete.

Kako kaže, upravo joj zato nisu teško pali ni šavovi ni nesnosna glavobolja koja je uslijedila nakon udarca.

– Nazvala sam i policiju, koja je napravila zapisnik, a vidjet ću što se može napraviti u vezi s podizanjem tužbe protiv suvlasnika stanara ili upravitelja zgrade – najavila je mlada majka koja, barem prema tvrdnji stanara Jukićeve 8 a, tužbom neće moći puno postići.

Naime, stanari tvrde da nemaju upravitelja zgrade, već sami skupljaju pričuvu, što znači da bi A. Š. trebala tužiti sve stanare, a ne samo zastupnika, kao što je to u slučaju kad zgradu zastupa, primjerice, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG).

Da su pročelja zgrada u centru grada u vrlo lošem stanju, znaju i u toj Holdingovoj podružnici, iz koje su najavili obnovu 30 zgrada ove i sljedeće godine.

Obnova u Đorđićevoj

Kako su objasnili, nastavak je to projekta koji su još 2011. započeli u suradnji s Gradom i Zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode, a u sklopu kojeg se stanarima sufinancira obnova pročelja. Jučer je raspisan natječaj za dovršetak obnove pročelja u Đorđićevoj.

Za zgradu je izvođač već izabran prije dvije godine, ali novac koji je tada predviđen nije bio dovoljan za sve detalje koje zahtijeva potpuna obnova pročelja pa će se radovi nastaviti nakon provedbe drugog dijela javnog natječaja.

Komentara 22

MK
MKGRA
10:24 02.07.2015.

Zgrada u Dordicevoj u kojoj je uređena fasada stanuje Zampovac i bivši predsjednik koji na toj adresi ima dva stana Sto niste uredili fasadu nekom siromašnijima

Avatar ankabutorac
ankabutorac
12:14 02.07.2015.

...ljudi...kaj se sekirate...glavno je da imamo fontane....i zlatne zahode.....

Avatar mg940
mg940
10:25 02.07.2015.

Tako je kad se ne poštuje zakon, a komunalni redari ne rade svoj posao i za. ..ju ljude iz svoje zlobe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije