Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Božića

Zagrepčani će na drvce potrošiti i do 350 kuna

20.12.2014., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica odrzana je prodaja bozicnih drvaca u sklopu Bozicne akcije za 1000 radosti, koju 12. godinu zaredom organizira Hrvatsku Caritas. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
22.12.2014.
u 11:00

Prodaja borova na 200 lokacija u gradu, a dio građana će pričekati zadnji dan ne bi li na drvce dobili popust

Martićeva, Heinzelova, Planinska, Ulica svetog Mateja, Ozaljska, Trg Franje Tuđmana, Aleja javora i Podsusedski trg samo su neke od lokacija na kojima su Zagrepčani već jučer krenuli u potragu za božićnim drvcem.

– Ne bih bor. Možda smreku, ako imate. Ali ne skroz zelenu, više bih onu silver – tražila je Snježana Krnec prodavača na Britanskom trgu. Znala je koliko želi da njen bor bude velik i koliki joj je budžet, ali nije se mogla odlučiti o vrsti drvca. Nije to ništa neuobičajeno, objašnjavali su prodavači.

Mnogi ljudi tek su danas, iako, službeno, prodaja drvaca traje od četvrtka, došli vidjeti što se nudi. Nedjelja je, kažu, a četiri dana prije Božića idealan je period za razgledavanje. Zna to i umirovljenik Ilija Kralj koji će, kaže, svoje drvce nabaviti tik pred Badnjak.

Prodaja do Badnjaka

– Cijene se sada kreću između 70 do 350 kuna, sve ovisi o tome jesu li u tegli ili nisu, koje su visine, a i koje vrste, radi li se o boru, jeli ili smreki – objasnio je umirovljenik koji se prije bavio upravo prodajom različitog bilja, pa tako i bozićnih drvaca. Kako je rekao, najniže cijene borova bit će upravo na Badnjak, a on će svoje, tradicionalno, nabaviti na Kvatriću.

– Prodaja drvaca i traje do samog Badnjaka. Tada je ponuda već nešto manja, ali još uvijek se može naći lijep bor za nešto nižu cijenu – tvrdi Ilija Kralj. Sve za Božić, pa tako i drvce već je nabavila obitelj Pavić, koja je jučer na Dolcu tražila još neke tradicionalne božićne ukrase, ali i nekoliko borovih grana koje će, objašnjavaju supružnici Mira i Antun, također okititi i staviti u dijelove kuće u kojima neće biti drvca.

Akcija za potrebite

– Nabavili smo licitarska srca, ali i simpatične heklane ukrase, i to na božićnom sajmu na Zrinjevcu. Grane smo kupili na Dolcu po cijeni od 30 kuna. Naišli smo čak i na neke koje su već okićene, ali mi to želimo napraviti sami – objasnili su Pavići te dodali kako su svoje drvce visoko gotovo dva metra kupili u Ukrajinskoj ulici kod Mamutice u Travnom te ga platili 240 kuna. Ključ je, sa smiješkom je istaknula Mira Pavić, s prodavačima se malo i cjenkati.

A osim kod Mamutice, drvca se u gradu mogu kupiti na više od dvjesto lokacija, a Zagrepčani su borove u teglama mogli kupiti i na samom Trgu bana Jelačića ove subote, i to u sklopu akcije "1000 radosti" Hrvatskog Caritasa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije