Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponuda bivšem predsjedniku

Za gradonačelnika Zagreba ide i Stjepan Mesić?

Stjepan Mesić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
01.06.2016.
u 06:52

Neću odmah prekrižiti tu opciju, naći ću se još jednom s Hreljom. Ali nisam siguran da ću prihvatiti ponudu HSU, rekao nam je Mesić

Nakon što je saborska većina 18. svibnja promijenila zakon kako bi bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću ukinula ured, šef HSU Silvano Hrelja sastao se s Mesićem i predložio mu da se kandidira za gradonačelnika Zagreba.

Mesić konačnu odluku još nije donio, a ovih dana sastat će se još jednom s Hreljom.

Ide žalba Ustavnom sudu

– Razgovarali smo s predsjednikom Mesićem i bilo bi nam drago da bude HSU-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba jer smatramo da je riječ o osobi koja ima veliko političko iskustvo, a ono je u ovim nestabilnim i neizvjesnim vremenima potrebno i Zagrebu i Hrvatskoj – rekli su nam jučer u HSU. Mesića je ugodno iznenadila inicijativa HSU, ali i zagolicala jer bio je na svim najvažnijim funkcijama u državi – predsjednik Republike, Sabora i Vlade – fali mu još samo jedna velika “recka”, gradonačelnik Zagreba, glavnog grada Hrvatske. – Neću odmah prekrižiti tu opciju, naći ću se još jednom s Hreljom. Ali nisam siguran da ću prihvatiti ponudu HSU da se kandidiram za gradonačelnika Zagreba zato što vjerujem da ću još raditi u svom Uredu bivšeg predsjednika RH. I dalje me zovu svjetski lideri, imam još dovoljno političkog kapitala da u svijetu promoviram hrvatske političke i gospodarske interese. Prva opcija i dalje je Ured bivšeg predsjednika – rekao nam je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.

Ne miri se s odlukom saborske većine koja je zakonom ukinula njegov ured, kaže kako je ta odluka suprotna Ustavu RH. – Borit ću se protiv te odluke svim pravnim sredstvima. Sutra ću Ustavnom sudu poslati prijedlog za ocjenu ustavnosti tog zakona i tražit ću da Ustavni sud donese privremenu mjeru o suspenziji primjene zakona sve dok ne donesu konačnu odluku. Prijedlog je već napisan. Zbog povrede Ustava, jer taj je zakon napisan samo zbog mene, obratit ću se i europskom sudu – rekao nam je jučer Stjepan Mesić.

HSU: Građani ga cijene

– Vjerujemo da je pravo vrijeme da se predsjednik Mesić vrati iz političke mirovine u kojoj je učinio mnogo za Hrvatsku. No povratkom u politiku može učiniti puno više i HSU želi sudjelovati u tom projektu jer smatramo da je to dobro za građane. Stjepan Mesić simbolizira neka prosperitetnija i stabilnija vremena, sudjelovao je u stvaranju moderne hrvatske države, bio njen predsjednik u dva mandata i vjerujemo da građani to nisu zaboravili i da će, u slučaju kandidature, znati cijeniti njegovo znanje i iskustvo – kažu u HSU.     

Komentara 99

DU
Deleted user
07:25 01.06.2016.

Pa dajte, molim vas... čovjek nije uspio ući u sabor, a te godine odjednom postade Predsjednik - po kojoj logici? Po logici tko ponudi više, tom prodam dušu. Gori je od svih naših političara zajedno i to na više razina: ne drži do svoje riječi, izdajnik je hrvatske države, latentni je ustaša koji voli pjevati ustaške pjesme, a onda se zbog privatnog interesa priklanja suprotnoj strani i sada pjeva partizanske, sudjelovao je u nekoliko sumnjivih državnih nabavki, prijatelji su mi više nego najobičniji kriminalci i da ne nabrajamo! Taj je od naše države i društva dobio i previše - a da ni jedan dio nije niti zaslužio - i sada bi mu nudili kandidaturu... Pa ovo nema nigdje!

Avatar H/S/P
H/S/P
07:00 01.06.2016.

HSU: Građani ga cijene.......koji gradani

OK
okus
07:32 01.06.2016.

Da. Učinio je " mnogo" za Hrvatsku... od Haga do vlastitog džepa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije