Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija

U svim autobusima ZET-a od proljeća – videonadzor

03.03.2014., Zagreb - Zbog nastavka radova na rekonstrukciji zeljeznicke pruge Zagreb - Sesvete od danas na toj relaciji ne voze prigradski vlakovi pa je prijevoz putnika ograniziran izvanrednom autobusnom linijom ZET-a broj 610. Radovi bi trebali biti go
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.02.2015.
u 13:00

Gradonačelnik V. Gorice Dražen Barišić bio je na sastanku u ZET-u kako bi doznao detalje incidenta na liniji 268. Kako mu je poručeno, slučaj se još ispituje

U sve autobuse ZET-a već na proljeće bit će ugrađene videokamere.

Videonadzorom u cijelom voznom parku ZET-a tako će se pokušati smanjiti kaznena djela i incidentne situacije između putnika i vozača. Videokamere već su ugrađene u tramvajima.

– Ugradnjom kamera postići ćemo dodatnu zaštitu i putnika i vozača – potvrdili su u ZET-u.

Prema predviđanjima, za cijelu investiciju modernizacije javnog prijevoza videokamerama ZET-u će biti potrebno oko šest milijuna kuna. Iznos je to koji se mjesečno uprihodi time što vozači autobusnih linija na području grada otvaraju putnicima samo prednja vrata i naplaćuju im karte u vozilu.

U sklopu modernizacije poslovanja ova Holdingova podružnica od jučer govornim sustavom instaliranim u tramvajima i autobusima emitira i praktične savjete za putovanje.

– Kratkim se porukama podsjeća na obvezu registracije pri svakom ulasku u vozilo. ZET u zvučnom obliku podsjeća i kako ulazak ili izlazak putnika nije dopušten tijekom i nakon signala na vratima. Naime, putnici znaju negodovati kada vozač ne želi otvoriti vrata dok, primjerice, stoji na semaforu, ali to mu nije ni dopušteno kada krene sa stajališta – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Osim spomenutih informacija tijekom vožnje, putnike će se obavještavati da pripreme sitan novac za vožnju budući da je i to bio jedan od problema na koji su se požalili putnici. Naime, pojedini vozači odbijali bi naplatiti karte ako putnik nije imao sitan novac.

– Na taj se način ubrzava promet. Olakšat će se i djelatnicima kontrole karata, ali i vozačima na svim linijama, posebice uz podsjetnik da se u autobuse ulazi isključivo na prva vrata – objasnili su razloge modernizacije u ZET-u.

>> ZET zaradi 6 milijuna kuna mjesečno samo zbog ove stvari

Komentara 15

ST
strsljen2013
17:46 01.02.2015.

Sfjonš ne tupi a kad cijeli tramvaj urla da je netko zaglavljen na vratima vozač svejedno pravi se da ne vidi sve dok mu skoro ne razbiju staklo što ga dijeli od putnika. Takvoga treba izvuči van i .... Imamoo največeg gubitaša u gradu s največim plačama. Iz proračuna grada odlazi lova za kamere, govorne aparate a svakog dana je prijevoz sve lošiji a vozači sve bahatiji.Novi tramvaji loši, ne mogu na postavljenu el. mrežu jer previše troše (zato ih nitko nije kupio osim Zagreba) a po ljeti kad uključe klimu odmah ispadaju određeni dijelovi iz napajanja. Pa dokle bacati u rupu bez dna i pogodovati za inovacije i preinake?

Avatar tajar
tajar
14:33 01.02.2015.

Glasnogovornik ZETa govori o negodovanju putnika kad vozač ne želi otvoriti vrata na semaforu, a kad putnicima zatvara vrata pred nosom to nikome ništa. Vozio sam se tramvajem nedavno, kad je vozač vratima priklještio štaku putnice koja nije bila dovoljno brza pri ulasku, pa je tu štaku zaglavljenu u vratima vozio od Jelačić placa do Name, usprkos kamerama!

TR
Trnjanec
19:25 01.02.2015.

Odlično! Bit će, dakle, ohoho snimaka ZET-ovaca koji uredno brbljaju sa svojim kolegama vozačima. Pa kad idući puta nazovem policiju zbog toga, da postoji i video zapis ugrožavanja putnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije