Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dar u 2015.

U Samoboru parkiranje jeftinije za četiri kune

15. 04..2011., Samobor -  Uskoro ce se naplacivati parkiranje na ugibalistima na Trgu Kralja Tomislava u Samoboru gdje se dosad moglo zaustavljati najduze na deset minuta. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
26.12.2014.
u 08:30

Od 2. siječnja niže cijene parkiranja u 2. i 3. zoni u Samoboru, naplatu uvode u Zaprešiću

Od 2. siječnja iduće godine cijene parkiranja u Samoboru bit će niže do 60 posto. Cijene parkiranja u drugoj zoni, u širem gradskom centru, bit će četiri umjesto dosadašnjih deset kuna. U trećoj zoni građani će parkiranje plaćati samo dvije kune, umjesto dosadašnjih šest kuna. Cijene ostaju iste samo u 1. zoni, koja se odnosi na Trg kralja Tomislava, gdje je dopušteno zaustavljanje na 15 minuta, što košta pet kuna, i njemu najbliže površine.

Samoborski gradonačelnik Krešimir Beljak kaže da cijene snižavaju jer su bile previsoke, a ispunile su svrhu i disciplinirale građane koji žele svoje vozilo ostaviti što bliže glavnom trgu.

– Mi nismo imali zaradu od toga već smo riješili problem prometa. Situacija je sada nešto bolja. Moram istaknuti da mi imamo besplatna parkirališta na dvjesto metara od Trga – kazao je gradonačelnik Beljak koji želi olakšati situaciju ugostiteljima u središtu Samobora. Posljedica otvaranja trgovačkih centara, objašnjava Beljak, smanjenje je prometa i posla u središtu grada, a ne žele cijenama parkiranja tjerati ljude.

Na proljeće će naplatu parkiranja na nešto više od tisuću parkirališnih mjesta uvesti i Zaprešić. Iako se već spekuliralo da će cijena sata parkiranja biti od dvije do pet kuna, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk nije to želio potvrditi.

– Bit će dvije zone i od proljeća ove godine radili smo na pripremi terena, odnosno uređenju infrastrukture potrebne da se sredi promet u mirovanju – kazao je Turk.

U Zagrebačkoj županiji parkiranje se još plaća u Jastrebarskom i Velikoj Gorici. Jastrebarsko ima 55 mjesta za tri kune po satu, dok Gorica sat naplaćuje četiri kune u prvoj zoni, a u drugoj tri kune.

Komentara 1

SA
samoborka
10:00 26.12.2014.

Na zalost, Samobor vecinom zivi na staroj slavi. To je lijep gradic u smislu prirode i autenticnosti, ali mrtav i ofucan. Glavna gradska slasticarnica na Trgu je ofucana, bijedna, neuredjena, ulazna drvana vrata su im prljava, izbljedjela, ponuda kolaca nikakva..Fasade zgrada na Trgu su tmurne, neobnovljene vecinom, nitko se ne sjeti postaviti barem malo cvijeca na te balkone i prozore (kao sto se to radi u Francuskoj, Italiji, Njemackoj) da da malo zivosti i ljepote centru Grada.. Crkva u sredistu Grada je sramotno ofucana (fasada joj se crni izvana)... Sve u svemu..lijep grad, s ponekim svijetlim primjerima..ali daleko je to od onoga kakav bi mogao biti da ima kvalitetnu lokalnu vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije