Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbani okoliš

U pješačkoj zoni novi 'city-box' koševi za smeće i reklame

24.11.2015., Zagreb - Nove kante za smece postavljene oko zgrade Hrvatskog narodnog kazalista.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
11.12.2015.
u 08:55

Tvrtka Dobra reklama prve je kante postavila potkraj 2012., a sad ih je zamijenila sa 700 kvalitetnijih jer su stare bile i lako trgane i uništavane

Postojeći city-box koševi za smeće od inoksa, koje je prije tri godine na gradske javne površine postavila tvrtka Dobra reklama zamijenit će se kvalitetnijima i novijeg dizajna. Riječ je o 700 koševa od kojih su prvi već zamijenjeni ispred HNK i na još nekoliko lokacija.

Kao i prethodni koševi, na kojima su bile reklame, no koji su bili jako loše izrađeni pa su brojni i potrgani, i novi će služiti kao reklamni panoi. Većina će ih biti zelene boje, no ako oglašivač traži drugačije, i boja će se mijenjati. Grad je s tvrtkom ugovor na 15 godina potpisao potkraj 2012. tako da se koševi daruju gradu, a zauzvrat će tvrtka koševe koristiti za reklamiranje. Iako je plan bio povećati broj koševa, s obzirom na to da su se oni prvi pokazali lošima, najprije će biti zamijenjeni novima i čvršćima.

– Želimo onemogućiti svakodnevnu devastaciju i uništavanje košara kao i krađu – kazali su iz Dobre reklame. Budući da su Zagrepčani već vidjeli nove kante, čuli su se i razni komentari.

Kante su bolje od postojećih, koje su odvratne, a na njima nisam baš vidjela ni reklame – rekla je studentica Vedrana, dok je umirovljenica Ajna kazala da su joj najdraže one stare zelene kante jer su ove moderne preglomazne za pješačku zonu.

Dozvolu za postojeći izgled kanti, i ovih i onih prvih, tvrtka je dobila od Gradskog zavoda za zaštitu spomenika, kulture i prirode.

Komentara 2

BO
bosančeros
09:43 11.12.2015.

Ko je uzeo mito?

2X
2Xgeneral
03:47 12.12.2015.

miki je to sredio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije