Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKA TRIBINA

U Jagodišće na proljeće stiže vodovod, a 2016. kanalizacija

tribina
Foto: Marko Prpić/PXSELL
1/2
29.10.2014.
u 17:40

Kvartovska tribina nije mogla proći bez političkog okršaja povezanog s uhićenjem gradonačelnika Milana Bandića

Građani drugog reda, kako sebe nazivaju stanovnici Jagodišća i Gornjeg Jareka, brdskog naselja u gradskoj četvrti Podsused - Vrapče, jer u 21. stoljeću još uvijek svi nemaju kanalizaciju i spojen vodovod, konačno će nakon pedeset godina obećanja dobiti potrebnu infrastrukturu.

Tražio se stolac viška

Doznali su to jučer na tribini "Želite li bolji kvart?" u Domu općine Susedgrad, gdje su im gradski pročelnici obznanili da će do proljeća iduće godine 50 domaćinstava priključiti na vodovodnu mrežu. Do kraja sljedeće godine tako bi se trebale ishoditi sve dozvole kako bi u 2016. pokrenuli izgradnju odvodnje...

U želji da se postavi baš ono pitanje koje ih muči, na kvartovsku tribinu došlo je stotinjak građana GČ Podsused - Vrapče. Tražio se stolac viška, a mnogi su stajali pokušavajući doći na red i čuti što imaju reći gradski pročelnici i direktori Zagrebačkog holdinga.

Nastavak sutra

Na pitanja građana odgovarali su pomoćnik pročelnika za ceste Milan Rendulić, načelnik Odjela prometnog redarstva Damir Dekanić, pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić, njegov zamjenik Alan Ordulj, predsjednik Vijeća GČ Dubravko Peroš, pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić, Vlado Herceg i Dubravko Filipan iz Vodoopskrbe i odvodnje. Voditelj geotehničkog katastra Goran Mazija donio je dobru vijest i za 500-njak objekata koji se nalaze na najstarijem zagrebačkom klizištu Kostanjek te drugom najvećem u Europi.

- Postoji projekt, cjelokupna vrijednost sanacije iznosti 200 milijuna eura, a provela bi se u dvije faze. Za prvu fazu, koja uključuje rasterećenje vršnog opterećenja i nasipavanje u nožici klizišta uz aktivno dreniranje, čeka se izdavanje lokacijske dozvole - rekao je Mazija te dodao da se za prvu fazu planira izdvojiti deset milijuna kuna. Sljedeće ljeto počet će i nadogradnja OŠ Dragutina Domjanića, te izgradnja nove školske dvorane. Detaljan izvještaj s tribine u tiskanom izdanju Večernjeg lista može se pročitati već sutra.

>>Odgovori s Trešnjevke - jug: U Kutnjačkom putu rampe za osobe s invaliditetom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije