Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
new bakery

U Donjoj Lomnici se otvara najveća europska tvornica baklave

Tvornica baklave
Foto: New Bakery
Autor
Sandra Golemac
29.10.2014.
u 14:00

Tvornica se prostire na više od tisuću četvornih metara i smještena je nadomak Zagreba, u Lukavcu. Plan je izvoziti 95% proizvodnje

Hrskavi slatki proizvod nježno ručno izrađen s finim korama, punjen različitim oraščićima, natopljen maslacem, a na kraju nježno zaslađen laganim sirupom poslastica je koja se zove baklava i orijentalnog je podrijetla, a popularnost joj u Europi iz dana u dan sve više raste.

Upravo najveća europska tvornica baklava “New Bakery” otvara se sutra u 14.15 sati u Lukavcu (Tratinska 72) u velikogoričkoj Donjoj Lomnici. Proizvodni pogon će obići i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, te britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn. Kako bi se sami uvjerili u proces proizvodnje baklave, na svakom od ključnih dijelova proizvodnog pogona održat će se kratka prezentacija.

-New Bakery je britanska investicija u Hrvatskoj i primjer kako su strani ulagači prepoznali upravo Hrvatsku kao zemlju sigurnu i stabilnu za osnivanje ovako velike tvornice i za investiciju ovolika opsega - poručila je Eva Pavić, glasnogovornica New Bakeryja.

Tvornica se prostire na više od tisuću četvornih metara i smještena je nadomak Zagreba. Za potrebe proizvodnje na ovim prostorima kupljen je potpuno novi i moderan proizvodni pogon, te je pomno odabran tim djelatnika. Svoje proizvode plasirat će prvenstveno na tržište zapadne Europe, odnosno zemalja EU.

- New Bakery se ubuduće nada pridonijeti hrvatskom gospodarstvu kroz svoj izvoz koji bi planirano bio 95 posto ukupne proizvodnje - istaknula je Eva Pavić.

Komentara 2

Avatar Duran Duran
Duran Duran
18:08 29.10.2014.

Halo Sandra, daj se dogovori sa sobom, u Lukavcu ili Donjoj Lomnici

DU
Deleted user
18:25 30.10.2014.

Mamu vam spandrcim sto mi micete komentar, vi ste nazovi novinari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije