Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESNA PRIČA IZ TRAMVAJA

'Tata, ja sam gladan': Građani odlučili pomoći bolesnom ocu koji nije imao hranu za dijete (3)

tramvaj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.01.2017.
u 21:17

Građani su ubrzo otkrili o kome je riječ i gdje živi pa je tako pokrenuta stranica Hrabri tata i njegovi klinci.

Potresan status jedne Zagrepčanke dirnuo je javnost koja je odlučila pomoći jednom ocu koji je djetetu u tramvaju morao objašnjavati da nije skupio dovoljno boca kako bi mu kupio hranu.

Status je prvo bio objavljen na Facebook-stranici Zakaj volim Zagreb, a ubrzo je nastala i stranica na kojoj se može pomoći ocu koji boluje od multiple skleroze

"Potrudit ću se biti kratka, a istodobno vam predočiti današnje iskustvo kako bih probudila svijest da gladni ljudi nisu u filmovima i da djeca ne gladuju samo u Africi, kako su nas možda učili na vjeronauku. Tijekom današnje uobičajene vožnje tramvajem, na posljednjoj stanici ulazi otac. Ispod lijeve ruke dvije štake, dok desnom pokušava pridržavati kolica s malim djetetom. Napokon uspijeva sjesti na prazno sjedalo dok se dijete budi. Prvo što progovara jest: 'Tata, ja sam gladan.' Tata mu objašnjava kako danas nije bilo baš boca te da mu je uspio kupiti samo jedno pecivo, s tonom koji obećava kako će se tata uvijek snaći. Na prvu, nisam pretjerano razmišljala o ocu te je li to njegova odgovornost. Bilo mi je neshvatljivo kako mi, kao društvo, u današnje vrijeme možemo dopustiti da ijedno dijete bude gladno. Kasnije, kroz priču s ocem, saznala sam da boluje od multiple skleroze. Zadnjih mjesec dana proveo je u bolnici dok je djecu čuvala neka gospođa kojoj je morao platiti 3,5 tisuće kuna. Starije dijete je osmogodišnjakinja koja je u tom trenutku bila u školi. A tata je išao na ''posao'' skupljanja boca, teško pokretan s trogodišnjim djetetom", napisala je djevojka na Facebooku.

Građani su ubrzo otkrili o kome je riječ i gdje živi pa je tako pokrenuta stranica Hrabri tata i njegovi klinci. Tamo je ustanovljeno da je otac Ilija Karamatić (37) koji je u invalidskoj mirovini jer je obolio od multiple skleroze. Ima kćer staru osam godina i trogodišnjeg dječaka. 

>> Ispred dućana u Tkalčićevoj jakne i kaputi za beskućnike

Komentara 88

OB
ObrenM
22:00 17.01.2017.

Bivsa i sadasnja vlado-u jednom ste iste.Sakom i kapom dajete teroristima,a bolesnu sirotinju na izmaku prepustate milostivosti slicnih onima koje pomazu.

GR
građevinac
21:36 17.01.2017.

Ne shvaćam kakve veze ima ova rečenica u kojoj se spominje vjeronauk osim da se ocrni isti. Manje ocrnjivanja i pisanja nepotrebnih gluposti, a više ovakvih akcija, za koje gospođi svaka čast, ali ovoj rečenici s vjeronaukom stvarno ne vidim smisao.

DO
donIvan
21:35 17.01.2017.

Kako su nas mozda ucili na vjeronauku. Cemu ta recenica osim da iskaze mrznju i netoleranciju doticne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije