Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
edukacija

Street workout 
u Ilici uvodi ih u normalan život e-osmijeh

30.10.2015., Zagreb - U centru za odgoj i obrazovanje Slava Raskaj otvoren je novi street workout park. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
31.10.2015.
u 12:00

Strukovna škola Centra Slava Raškaj dobila park za vježbanje na otvorenom

Poseban je dan bio jučer u Ilici u Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj". Otvoreno je street workout vježbalište kojemu je cilj poticanje zdravog i cjelovitog biopsihosocijalnog rasta i razvoja srednjoškolaca s komunikacijskim teškoćama, kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života, kažu u Centru. Projekt je pomognut, Zagrebački je holding donirao antistresnu podlogu, a putem natječaja od Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta stiglo je 64.450 kuna te su kupljene sprave.

Žele živjeti zdravo

Slavica Jelić, ravnateljica Centra, na tome je posebno zahvalila Tomislavu Paškvalinu, pomoćniku Ministra znanosti, obrazovanja i sporta te je istaknula kako to nije samo vježbalište za 200 učenika tamošnje Srednje strukovne škole već i za sve koji žele živjeti zdravo.

– Predivno je vidjeti kako je park već u funkciji, shvatilo se kako je bavljenje tjelesnom aktivnošću iznimno bitno – rekao je Tomislav Paškvalin, a nastavio je njegov olimpijski kolega Dubravko Šimenc, čija je kći također bila učenicom škole u Ilici. Istaknuo je da je ovo samo jedan od primjera kako se djecu uvodi u normalan život te je zahvalio ravnatelju i profesorima.

Jako su zainteresirani

No, učenici škole u Ilici neće sami učiti kako vježbati na otvorenom, biti pravi street workouteri kakvih je u Zagrebu svakim danom sve više.

Udruga street workouta BarHazard pomoći će im, naime, da lakše svladaju poneki put i teške vježbe na spravama u svojem parku. Alojzije Grzelja Iveta iz BarHazarda rekao je kako nema prepreka u street workoutu, vježbaju svi bez obzira na spol i dob, a park je napravljen baš tako – da na njemu mogu vježbati svi.

Sudeći po broju učenika iz Ilice koji su jučer bez straha pristupali spravama, ovo je pun pogodak.

– Jako su zainteresirani, ima ih svaki dan, i to puno, a mi ćemo im i nakon ovoga održati još deset treninga. Ima ih nekoliko doista talentiranih – kažu nam dečki iz BarHazarda koji su brojnim okupljenima demonstrirali neke doista komplicirane elemente kojih se ne bi postidjeli ni vrhunski gimnastičari. Među boljima su, kažu, Božidar i Ferdi, koji su nas svojim vježbanjem i sami u to i uvjerili.

– Svaki dan dolazimo, i to ne jednom dnevno. Dečki iz BarHazarda su super i stvarno nam pomažu. Street workout je stvarno super, jedva čekamo da počne novi trening – kažu nam Božidar i Ferdi.

Lajkajte e-osmijeh! Projekt e-Osmijeh Centra Slava Raškaj osmišljen je u partnerstvu roditelja i stručnjaka kako bi se djeci priskrbila računala i tableti i time znatno poboljšala njihova edukacija

Komentara 2

DU
dugi
21:56 31.10.2015.

A zasto ne napisete cijeli napis na engleskom jeziku?? Tada bi oni koji znaju engleski mogli procitati cijeli napis, a oni koji neznaju bi cekali HRVATSKI prijevod tog clanka . KOja sprdnja od novinarstva. Vama treba Brain workout, kako bi shvatili da pisete za HRVATSKE citatelje, koji vas konacno I placaju.

2X
2Xgeneral
10:28 01.11.2015.

sramotno kako izgleda ta zgrada u centru zagreba - matan miki sramoto sebe sama to ta djeca nisu zaslužila kao ni sama slava raškaj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije