Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U nedjelju

Stotine Djedova Božićnjaka u utrci u središtu Zagreba

Coca Cola
Foto: Coca Cola
1/7
17.12.2014.
u 20:45

Djedovi Božićnjaci trčat će s humanom misijom u cilju promidžbe zdravih životnih ciljeva

Prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka održat će se u nedjelju 21. prosinca s početkom u 12 sati, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Slične se utrke održavaju već godinama u metropolama diljem svijeta, a ove će godine po prvi put i Zagreb dobiti svoju utrku simpatičnih djedica. Oni će potrčati s Trga bana Josipa Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Gornjega grada te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgu bana Josipa Jelačića. Toj revijalnoj utrci, koja promiče zdrav život i kretanje, a usto ima i humanitaran karakter, mogu se priključiti svi građani odjeveni u kostim Djeda Božićnjaka. Projekt se organizira pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

„Osim Zagrepčana utrci će se priključiti i stanovnici drugih hrvatskih gradova. Tako su nam dolazak na utrku najavile i skupine iz Slavonije i Baranje, Hrvatskoga primorja, Hrvatskoga zagorja i drugih krajeva, pa očekujemo da ćemo u konačnici okupiti nekoliko stotina Djedova Božićnjaka koji će se odlično zabaviti trčeći središtem Zagreba“, najavio je Aleksandar Kovačević iz agencije Idi za srcem, producent i realizator utrke. Napomenuo je da se skupine građana, sportski savezi i druge organizacije još mogu skupno prijaviti za sudjelovanje u utrci prijavom na e-adresu prijave@organizatori.hr te dodao da će svi sudionici utrke dobiti na uspomenu prigodnu zahvalnicu za sudjelovanje i bočicu Coca-Cole za osvježenje. 

„Coca-Colina utrka Djedova Božićnjaka prava je uvertira u blagdansko veselje koje nam se približava i nestrpljivo je iščekujemo. S radošću smo podržali ovaj projekt jer će, osim pregršt zabave Zagrepčanima, razveseliti djecu u Gunji i Rajevu Selu. Sretni smo i što će Zagreb napokon dobiti svoju utrku po uzoru na brojne svjetske metropole i pozivamo građane da nam se pridruže u što većemu broju“, istaknula je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, glavnoga pokrovitelja utrke. Ujedno je podsjetila kako je upravo Coca-Cola davne 1931. godine osmislila lik Djeda Božićnjaka koji je i danas prepoznatljiv diljem svijeta.

Prije i nakon utrke, od 11.00 do 13.30, građani će moći uživati u bogatom zabavno-glazbenome programu s nastupima plesnih i folklornih skupina, mažoretkinja te DJ-a s najpoznatijih radijskih postaja, a uoči početka utrke razgibat će se i zagrijati uz zumbu. Cjelokupan program pod nazivom „SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA“ priređuje se u partnerstvu s Večernjim listom.
„Ovogodišnja utrka nastavak je projekta Večernjakove najduže čestitke koju je nosila prva povorka Djedova Božićnjaka. Večernji list suorganizator je prve utrke Djedova Božićnjaka u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb i Turističkom zajednicom Grada Zagreba. Cilj nam je da u suradnji s Coca-Colom i drugim pokroviteljima i suorganizatorima ova utrka postane tradicionalna, kao i u drugim svjetskim metropolama“, izjavio je Silvije Šimac, voditelj promocije Večernjega lista, suorganizatora i medijskoga pokrovitelja programa.

U utrku će se moći uključiti svi građani u kostimu Djeda Božićnjaka, a ako netko ne bude imao kostim, moći će ga preuzeti od hostesa do isteka zaliha. Osim kostima za utrku organizatori pozivaju građane da na Trg bana Josipa Jelačića ponesu i prigodan poklon za djecu te ga predaju na štand Hrvatskoga Crvenog križa. Naime, svi će prikupljeni pokloni biti isporučeni djeci u osnovnoj školi u Gunji te će im tako sudionici utrke uljepšati nadolazeće blagdane.

"Ovo je još jedna vrlo vrijedna akcija u koju se uključio Hrvatski Crveni križ, a koja će pomoći djeci u Gunji i Rajevu Selu. Prigodnim darom uljepšat ćemo blagdane djeci s toga područja te im i na taj način pokazati da smo uz njih i njihove najmilije. Pozivam sve one koji su u mogućnosti da donesu prigodan dar na Trg bana Jelačića gdje će ih čekati volonteri i djelatnici Hrvatskoga Crvenog križa“, izjavio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa, organizatora humanitarnoga dijela utrke.

Utrka Djedova Božićnjaka završnica je bogatoga ovogodišnjeg zagrebačkog adventskog programa, a želja je svih u organizaciji da postane tradicionalno događanje koje će dodatno doprinijeti jačanju ugleda Zagreba i privlačenju još većega broja stranih i domaćih turista u Zagreb tijekom Adventa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije