Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova intervencija Hoto grupe

Stolovi opet zauzimaju javnu površinu na Cvjetnom trgu

04.02.2017., Zagreb - Na samom ulazu ducana H na Cvjetnom trgu postavljena je terasa restorana My way ciji je vlasnik Hoto grupa. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
05.02.2017.
u 08:52

Dodatne stolove i stolice postavili su direktno na ploče kojima je prekriven Preradovićev trg. Nitko nije bio dostupan za komentar

Najprije je prije nekoliko mjeseci postavljena velika montažna konstrukcija na Cvjetnom trgu. Pa su je, na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića, u roku od jednog dana demontirali. A onda je, odmah ispred kafića “My Way” u vlasništvu Hoto centra, niknula još jedna, ali manja. Odnosno, drveni podest sa suncobranima.

No jučer su pokraj spomenutog podesta iz kafića “My Way” iznijeli i na kup postavili još stolova i stolaca. Direktno na ploče kojima je prekriven Preradovićev trg. Iako se formalno ne može nazvati terasom jer nikakve intervencije u prostoru nije bilo, ovo zadiranje u javnu površinu nije zasmetalo Zagrepčanima koji vole popularnu subotnju špicu.

Na ugodnih 13 Celzijevih stupnjeva ispijali su kavicu, a na improviziranoj terasi tražilo se mjesto više. No bilo je i onih koji su negodujući prolazili pokraj. “Kako vas nije sram ovdje sjediti”, “Još malo pa ćemo morati plaćati stajanje na Cvjetnom”, “Okružili su nas terasama”... samo je dio primjedbi koje su dobacivali. Neki su nezadovoljstvo izražavali konobarima, druge je zanimalo je li ovo privremeno stanje.

– Ne, za stalno je. Dolazi još i terasa ispod – dobacili su dok su čistili stolove. Sin Tomislava Horvatinčića, Krešimir, jučer je bio nedostupan. Upit smo usmjerili i prema austrijskoj grupaciji Supernova, koja je nedavno kupila šoping-centar Cvjetni te postala strateški partner Hoto grupe, no oni nisu bili upoznati s novom terasom. Iz Grada su neslužbeno potvrdili da je terasu postavila Hoto grupa, a gradonačelnik Milan Bandić jučer se desetak metara dalje od nove “terase” družio s građanima u sklopu Svjetskog dana borbe protiv raka. No izgleda da mu ova intervencija nije zapela za oko.

>>Na Cvjetnom svi ugostitelji mogu postaviti drveni podest za ‘tople nogice’

Komentara 12

DA
davorek1
12:44 05.02.2017.

Trebalo bi organizirati "šetnju" među stolovima. Da ljudi fino prolaze između stolova, da smetaju ispijačima kave, da slučajno sruše tacnu konobaru koji put i tako...pa cjeli Cvjetni je već okupiran. Do kad? Možda da kip Preradovića malo pomaknu jer ima smeta za stolac?

RU
RupertMelkus
18:11 05.02.2017.

Ovaj grad ide k vragu. Ima dovoljno terasa i kafića u centru, a prostora za pješake sve manje. Uz to nikako da se riješi problem sa kretanjem biciklista po nogostupima i pješačkim zonama, zatim posranih pločnika, jer vlasnici ne čistee za svojim psima, a i puno njih ih ne vodi na povodcu. Tu je i problem okomito parkiranih Smartova, jer blokiraju parkirane aute. Kante za smeće stoje na nogostupima i smetaju pješacima umjesto da grad dio parkirnih mjesta iskoristi za iste . U Gundulićevoj je izgradnjom Horvatinčićeve garaže napravljen totalni prometni kaos. Itd itd.

KR
krunoZGB
22:09 05.02.2017.

Unistavanje grada staje na proljece... nema sanse miki u drugom krugu, dapace... opasno mu i prolazak u prvom visi. Dragi sugradani, zadajmo mu konacan udarac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije