Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legalizacija

Stigli im računi za cijelu godinu i rok uplate – 30 dana

Mario Kranjcina, predsjednik mjesnog odbora Buzin
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
22.12.2014.
u 20:00

Igor Vujović iz Društva Potrošač kaže je kako bi bilo ispravno da se građane zadužuje od datuma rješenja, a ne za cijelu godinu

Visoke račune za novolegalizirane kvadrate kuća, koji dostižu i po nekoliko tisuća kuna, oko 40 tisuća Zagrepčana trebalo bi platiti do 15. siječnja. Kako bi ipak preživjeli još jednu recesijsku godinu u kojoj su se već zadužili plativši račune arhitektima i geodetima te kaznu, komunalni i vodni doprinos, od Grada i Holdinga traže mogućnost plaćanja na rate. Naime, nedavno su dobili račune za razliku u kvadraturi, račune za komunalnu naknadu i odvoz otpada za cijelu 2014. godinu, iako im je najavljeno da će dobiti samo račune od rujna.

Za odvoz smeća 2500 kn

Predsjednik MO Buzin Mario Kranjčina rekao je da mu se svakodnevno javljaju stanovnici naselja s molbom da se rok za plaćanje produlji.

– Ljudi moraju platiti velike iznose bez ugovora ili bilo kakve obavijesti pa smatram da je riječ o kršenju procedure s obzirom na to da ne postoji službeni akt za takvu odluku – rekao je Kranjčina. Dodao je da je građanima uz to dan kratak rok za uplatu računa.

– Građani su već platili kaznu za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada te komunalni i vodni doprinos – istaknuo je Kranjčina dodavši da bi gradska uprava trebala omogućiti otplatu na rate. Stanovnik Buzina Anđelko Vjeko objasnio je kako je za dograđen dio kuće za koju je napokon dobio rješenje o legalizaciji dobio račune za čije plaćanje se sada mora zadužiti.

– Dobio sam račun od 2500 kuna za odvoz smeća i 1500 za komunalnu naknadu– požalio se Vjeko iz Buzina. Da bi se građanima trebala omogućiti otplata na rate smatra i Igor Vujović iz Društva Potrošač.

– Ispravno bi bilo da se građane zadužuje od datuma rješenja – rekao je Vujević savjetovavši građane da pismeno zamole otplatu u ratama.

"Izašli im u susret"

U Holdingu kažu da su građani bili dužni u roku od 15 dana od izgradnje prijaviti kvadrate za obračun, a s obzirom na to da građani zgrade koriste najmanje tri godine, izašli su im u susret na način da im nije naplaćeno sve, nego samo tekuća godina.

Za stambeni objekt površine oko 200 četvornih metara građani moraju Čistoći za deset mjeseci platiti 2500 kuna, što znači da su mjesečno trebali odvajati 250 kuna. Iznos komunalne naknade za deset mjeseci je 1500 kuna. Kazna za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada je 7500 kuna.

Komentara 2

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:37 23.12.2014.

Uhljebljene nakaze u laufu, otmi i osiromaši......ni za božić sotone nemaju onog božjeg mira.....

LI
liskovaca
08:37 23.12.2014.

pa moraju uhljebljeni paraziti dobiti plaćice, regrese, božićnice.......... smisao svih nameta nije ulaganje u budućnost nego hraniti parazite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije