Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pleso nije geto'

Stanovnici naselja Pleso prijete: Ne otvore li nam prolaz, blokirat ćemo ceste prema zračnoj luci

01.04.2015 .,Zagreb .,   Uprava zracne luke Zagreb odlucila je lancem zatvoriti pjecaski prolazi iz naselja Pleso prema zracnoj luci. Stanovnici naselja ogorceni su ovim potezom .  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
03.04.2015.
u 10:05

– Što oni misle da smo mi Zoološki vrt – pita se vođa inicijative Vjeko Junković. Mještane podržava i gradonačelnik D. Barišić

Dvjestotinjak stanovnika naselja Pleso sa sinoćnjeg skupa poručilo je upravi Zračne luke Zagreb da skine lokote s vrata na pješačkom prolazu koji spaja naselje i terminal. Uprava ZLZ-a u srijedu je dala zaključati prolaz jer su neki posjetitelji, umjesto na terminalu za 27 kuna po satu, aute parkirali u dvorištima stanovnika za 5 do 10 kuna.

–Spremni smo na blokadu cesta prema Zračnoj luci. Još nismo odredili dan jer vjerujemo u razum uprave. Prvo su zatvorili prolaz na cijeli dan, a nakon naše pobune putem medija najavili da će biti otvoren radnim danom od 8 do 20 sati, a vikendom od 8 do 16 sati. Što si oni misle da smo mi Zoološki vrt? – kazao je Vjeko Junković, neformalni vođa inicijative ''Pleso nije geto''.

Danas će oni opet upravi dati svoj jasan zahtjev da se prolaz za pješake otvori kao što je uvijek i bio. One koji žive, osim od naplate parkiranja, i od gostiju iz Zračne luke jer su uredili sobe za spavanje i hotele, kafiće i trgovine, podržava i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

– Podržavam što hitnije rješavanje problema u dogovoru stanovništva, Grada i Međunarodne zračne luke. Prolaz je desetljećima korišten i zatvaranje je izazvalo velike probleme stanovništvu koje određene usluge obavlja unutar prostora ZLZ-a, kao i đacima Zrakoplovno-tehničke škole – kazao je Barišić koji je uputio dopis i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

>>Putnici preskakivali ogradu da uđu u prostor Zračne luke Zagreb

Komentara 4

DU
Deleted user
13:56 03.04.2015.

Kad vi otvorite vrata svojih dvorišta da svi mogu prolaziti možete postavljati uvjete privatnom vlasniku... Zračna luka je prodana, dakle pa pa... Tako će biti i s HEP-om i s autocestama kad se prodaju... Idite Zokiju i Pajdašu koji tvrde da je to najbolje što se može napraviti...

Avatar marinerohr
marinerohr
11:39 03.04.2015.

Mislio bi covjek da ce privatnik to rjesiti bolje od drzave, da ce mu u interesu biti veci prihodi na konkurentniji nacin a ne dizanjem cijena u nebo... jucer sam tamo sloetio i nikad takav kaos nije bio... policjia nikad nije bila tako gruba prema ljudima koji su bili u autima i cekali... valjda zeli svakog tko dode na pleso okrenut naglavacke da mu ispadne i zadnja lipa ...

OB
ObrenM
13:58 03.04.2015.

Gdje je sada sposobni ministar Hajdas.Treba zahvaliti njemu i sefu mu za sve dobro u pomorstvu i prometu.Cekali su spasitelje Francuze za zracnu luku- mimo svih rokova,ali to je i normalno,ako nesto uz to i kapne.Njegova dosljednost se je jasno vidjela nakon obecanja o odstupanju,ako ne prodje monetizacija. Medjutim obecao je bolju opciju,gdje ce mo placati gorivo 40 lipa vise.Popravio je i zeljeznicku protocnost,jer sada ima vise autobusa nego vlakova.Obzirom na nezadovoljstvo puka i skori odlazak mogao bi konkurirati za ministra prometa u prasumama,gdje se promet jos nije pojavio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije