Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisu nas ni pitali'

Stanari u Radićevoj ne daju svoje dvorište za tunel Grič

tunel grič
Igor Kralj/PIXSELL
09.05.2016.
u 16:09

Bandić je još u travnju poručio da će, ne slože li se s projektom, problem riješiti “pravnim putem”

Tunel Grič, spojnica Mesničke i Radićeve, koji bi već sljedeće ljeto trebao postati nova turistička destinacija, pita li se stanare Radićeve 19, neće se otvoriti. Suvlasnike dvorišta iz kojeg se ulazi u tunel te iz njega izlazi svoj prostor ne žele ustupiti Gradu.

Štoviše, kako kažu, nitko ih nije ni pitao žele li da njihovo dvorište postane dostupno Zagrepčanima koji žele posjetiti tunel, ali i brojnim turistima koji bi se najavljivanim višeosjetilnim prostorom ispod zemlje sigurno vrlo rado prošetali.

Stanari iz Radićeve 19 ističu da samo žele živjeti kao i do sada, družiti se u svom dvorištu bez potencijalnih stranaca, dok je gradonačelnik Milan Bandić još 18. travnja, pri obilasku tunela, rekao kako će se s vlasnicima pregovarati, ali ako se ne slože s projektom, pribjeći će se “pravnim sredstvima” kojima će se, u konačnici, ipak realizirati turistički tunel. Podsjetimo, do ljeta su iz Grada obećali predstaviti cijeli projekt obnove ove podzemne spojnice Mesničke i Radićeve, a već su ranije najavili da bi trebala biti riječ o tunelu u kojem bi se prostor mogao doživjeti svim osjetilima.

Komentara 28

ZA
zaki55
03:39 10.05.2016.

Tipični komunist. Otet će privatnu imovinu "pravnim putem". Krasno.

ST
stefj
19:13 09.05.2016.

Hm, a da pitamo te stanare kako su došli do tih stanova? Da ih pitamo da li im mi popravljamo fasadu ili oni sami? A da pozovemo prave vlasnike kojima je to '45 oduzeto?

LI
liskovaca
17:19 09.05.2016.

kada su ti isti stanari ulazili odnosno oteli te iste stanove nakon drugog svjetskog rata onda nije bilo problema? Dali su pitali bivše vlasnike što o tome misle???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije